Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η συμφωνία για τον Συνασπισμό προβλέπει τη μετατροπή του ESM και Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Reuters: Η συμφωνία για τον Συνασπισμό προβλέπει τη μετατροπή του ESM και Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
Οι Συντηρητικοί (CDU) της Merkel και οι Σοσιαλδημοκράτες του Schulz επιθυμούν να μετατρέψουν τον ESM σε ένα ολοκληρωμένο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
Η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο περιλαμβάνεται στο προσχέδιο της συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Τα δύο κόμματα αναφέρουν επίσης ότι στηρίζουν τα δημοσιονομικά μέσα που θα προστατεύουν την ευρωζώνη από οικονομικές κρίσεις και τάσσονται υπέρ των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
«Θέλουμε έναν προϋπολογισμό (της ΕΕ) για τις μελλοντικές δαπάνες που θα στοχεύει στο να προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη για την Ευρώπη», επισημαίνουν οι δύο πλευρές στο προσχέδιο της συμφωνίας που εκτείνεται σε 177 σελίδες.
«Η μεταρρύθμιση της ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν η Γερμανία και η Γαλλία εργαστούν από κοινού με όλες τους τις δυνάμεις», τονίζουν.
Σημειώνεται ότι επί του τελικού κειμένου της κυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ CDU/CSU και SPD που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας θα κληθούν να τοποθετηθούν τα 463.000 πλέον μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, αφού από τις αρχές του χρόνου έγιναν άλλες 23.000 νέες εγγραφές μελών.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περί τις τρεις εβδομάδες και το αποτέλεσμα της εσωκομματικής ψηφοφορίας αναμένεται να γνωστοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης