Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Βερνίκος (ΟΚΕ): Κανένας δεν θέλει να είναι φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα

Γ. Βερνίκος (ΟΚΕ): Κανένας δεν θέλει να είναι φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα
Τι λέει για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Γ. Βερνίκος
Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος ούτε οι μετανάστες δεν επιθυμούν να είναι φορολογικοί κάτοικοι στην  Ελλάδα, είτε είσαι από την πλευρά του επιχειρηματία είτε είσαι από την πλευρά του υπαλλήλου. 
Πρόκειται για παθογένεια και συνιστά το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.
Αυτό είπε σε μία αποστροφή του λόγου, ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) κ. Γιώργος Βερνίκος, αποτυπώνοντας την αλήθεια για  όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, η οποία αδυνατεί να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα όπως είναι η καινοτομία, η γνώση το εκπαιδευτικό σύστημα, που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι τα κλειδιά για το μέλλον της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Γιώργος Βερνίκος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός της ερχόμενης Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, που θα παρουσιασθεί το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο.
Πρόκειται για ένα σχέδιο σύνθεσης θέσεων και απόψεων των κοινωνικών εταίρων της ΟΚΕ, των πολιτικών κομμάτων και των παραγωγικών τάξεων και αποτυπώνονται τα βήματα εξόδου από την κρίση, η οποία είναι πολυεπίπεδη καθώς δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομία αλλά έχει στοιχεία πολιτισμικής, ηθικής και κοινωνικής παρακμής.  
Το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με όλους τους φορείς και αποτυπώθηκε μετά από 15 μήνες διαλόγου και σύνθεσης διαφορετικών απόψεων.
Πάντως ο κ. Γιώργος Βερνίκος που ανέλαβε ως πρόεδρος της ΟΚΕ να διαμορφώσει το σχέδιο, είπε ότι είναι «Είναι ντροπή ότι δεν υπήρχε μέχρι τώρα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο», καιυπογραμμίζει ότι το σχέδιο της ΟΚΕ με αυτά των κομμάτων και των παραγωγικών φορέων θα αποτελέσουν τον μπούσουλα για την πορεία της χώρας στο μέλλον.
Η ΟΚΕ διαμορφώνοντας το σχέδιό της αναγνώρισε την ανάγκη κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων «με στόχο μια Ελλάδα που θα χαρακτηρίζεται από την κοινωνική συνοχή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνικής δικαιοσύνη και την αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων».
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στην καινοτομία, όπως και στην γνώση, ενώ θεωρείται απαραίτητος και αναγκαίος ο επανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού συστήματος και η προώθηση της έρευνας.
Ο κ. Γιώργος Βερνίκος τάσσεται υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως αυτονόητη εξέλιξη, και θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να συγκλίνουν στη μείωση της ανεργίας και στη δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης.

Ο τουρισμός σε ανοδική τροχιά   

Πάντως ο πρόεδρος της ΟΚΕ δεν ξέχασε την ενασχόληση του με τον Τουρισμό, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά.
Εκτίμηση ότι οι επισκέψεις τουριστών θα σημειώσουν φέτος αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι.
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια εμφανίζουν αύξηση των θέσεων σε ποσοστό 21% και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με άνοδο 12%  σε σχέση  με πέρυσι.
Ο κ. Βερνίκος είπε ότι φέτος θα δοθούν περισσότερες από 100.000 τουριστικές βίζες από 75.000  πέρυσι. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι Κινέζοι κινούν τα νήματα της τουριστικής βιομηχανίας καθώς ξοδεύουν 261 δισ. δολάρια για τα ταξίδια τους.
Ακολουθούν οι Αμερικανοί με 181 δισ. δολάρια και οι Γερμανοί με 82 δισ. δολάρια.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης