Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 244,9 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα για το σύνολο του 2017

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 244,9 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα για το σύνολο του 2017
Οι εξαγωγές των γερμανικών αγαθών το 2017 άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, στα 1,3 τρισ. ευρώ
Σημαντική άνοδο για το 2017 κατέγραψαν οι εξαγωγές αγαθών της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (8/2) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι οποίες μάλιστα άγγιξαν νέα επίπεδα ρεκόρ.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά +6,3% σε σύγκριση με το 2016, στα 1,3 τρισ. ευρώ, δεχόμενα ώθηση κυρίως από την παγκόσμια ζήτηση προς τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών της χώρας.
Ωστόσο, η ισχυρότερη άνοδος που σημειώθηκε στις εισαγωγές της χώρας περιόρισε το εμπορικό πλεόνασμα, καθώς αυξήθηκαν κατά +8,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τα 1 τρισ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανόδου των επενδύσεων στη χώρα.
Κατά συνέπεια, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, και συγκεκριμένα στα 244,9 δισ. ευρώ, έντναι 248,9 δισ. ευρώ το 2016, το οποίο και αποτέλεσε το υψηλότερο πλεόνασμα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με τη Destatis, οι αυξανόμενες τιμές στο πετρέλαιο και σε άλλα βασικά προϊόντα συνέβαλαν στην αύξηση των εισαγωγών, επηρεάζοντας τα αποτελέσματα για εμπορικό ισοζύγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης