Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Η ελληνική κυβέρνηση έχει τα ηνία των μεταρρυθμίσεων - Θα παραμείνει σε επιτήρηση

Moscovici: Η ελληνική κυβέρνηση έχει τα ηνία των μεταρρυθμίσεων - Θα παραμείνει σε επιτήρηση
Ο Pierre Moscovici χαρακτήρισε καταστροφικό τον Βαρουφάκη 
«Οι Έλληνες πρέπει να πάρουνε τη μοίρα τους στα χέρια τους» δήλωσε σήμερα (8/2/2018) ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για τη χώρα μας.
«Ένα προληπτικό πρόγραμμα είναι πρόγραμμα.
Όχι δεν πιστεύω ότι θα έρθει στο τέλος κάτι που θα μοιάζει με πρόγραμμα» δήλωσε στον Ant1.
Όσον αφορά τη μετα-μνημόνιο εποχή, ο Moscovici τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτήρηση, όπως συνέβη και στις άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία.
«Όμως πρέπει οι ίδιοι οι Έλληνες να ορίσουν τη στρατηγική για την ανάπτυξη, οι ίδιοι να πάρουν στα χέρια τους τη μοίρα τους» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να φτιαχτεί μια στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα, να οριστεί από την Ελλάδα «και να μπορέσουμε να διανείμουμε τα οφέλη αυτής της ανάπτυξης που ξαναβρήκε».

Ελάφρυνση χρέους

Για ακόμα μία φορά, ο Moscovici τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
«Το φορτίο του ελληνικού χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί τα επόμενα χρόνια, μετά το πρόγραμμα».
Όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ο ίδιος επεσήμανε «όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια, όλοι χαιρετίζουν του γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει τα ηνία των μεταρρυθμίσεων, τη μεταρρύθμιση της ανεξάρτητης φορολογικής αρχής, τη μεταρρύθμιση της εργασίας και των συντάξεων.
Είναι δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έγιναν για το καλό της Ελλάδας.

Αιχμές κατά του Βαρουφάκη

Τέλος, ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε και στον Βαρουφάκη επισημαίνοντας ότι «ήταν καταστροφικός και κόστισε πολύ στην Ελλάδα γιατί αρνήθηκε τη διαπραγμάτευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης