Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Πρωτοφανής επιθετική και πειρατική ενέργεια της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Λαφαζάνης: Πρωτοφανής επιθετική και πειρατική ενέργεια της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ
Τι δήλωσε ο Παν. Λαφαζάνη για την παρεμπόδιση ιταλικού ερευνητικού σκάφους από τουρκικά πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ
«Πρωτοφανής επιθετική και πειρατική ενέργεια της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, απειλεί την περιοχή μας με πολεμική ανάφλεξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γραμματέας Π.Σ της ΛΑ.Ε, Π. Λαφαζάνης.
Ο ίδιος τονίζει πως είναι τραγικό ότι το καθεστώς Erdogan «έχει μετατρέψει την Τουρκία σε πειρατική χώρα, η οποία, αν δεν παρεμποδιστεί, κινδυνεύει να μετατρέψει όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε πυριτιδαποθήκη», ενώ σημειώνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία, υπό το ψευδώνυμο της Αριστεράς, έχει εξελιχθεί σε τυφλό εργαλείο της στρατηγικής των ΗΠΑ και δορυφόρος του «χωροφύλακά» τους στην περιοχή, του Ισραήλ».
Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «η παρεμπόδιση από μέρους 6 πολεμικών σκαφών της Τουρκίας του πλοίου «Saipem 12.000» που διενεργεί γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας ENI και η οποία παρεμπόδιση είχε ως συνέπεια την ακινητοποίηση του «Saipem 12.000» και την διακοπή της αποστολής του, συνιστά μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε βάρος της Κύπρου και της διεθνούς νομιμότητας.
Αυτή η τουρκική πρόκληση συνοδεύεται και με μια ακόμα προκλητικότερη ανακοίνωση του Υπ. Εξ. της Τουρκίας, με την οποία η Άγκυρα απειλεί ευθέως την Κυπριακή Δημοκρατία και τις εταιρείες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, με μέτρα και στην ουσία με πολεμικές ενέργειες που κινδυνεύουν να τυλίξουν σε πολεμικές φλόγες την Ανατολική Μεσόγειο.
Είναι τραγικό ότι το καθεστώς Ερντογάν με την βάρβαρη στρατιωτική του εισβολή εναντίον των Κούρδων στο Αφρίν της Συρίας, με απειλές πολεμικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις του στο Αιγαίο και την απειλή ότι μπορεί να ανοίξει και δεύτερο στρατιωτικό μέτωπο στον χώρο αυτό, έχει μετατρέψει την Τουρκία σε πειρατική χώρα, η οποία, αν δεν παρεμποδιστεί, κινδυνεύει να μετατρέψει όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε πυριτιδαποθήκη.
Αποδεικνύεται ότι το ΝΑΤΟ, του οποίου η Τουρκία είναι εκλεκτό μέλος και στήριγμα στην περιοχή, όχι μόνο δεν λειτουργεί αποτρεπτικά στους πειρατικούς και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των μελών του, όπως η Τουρκία, αλλά και προσπαθεί να τους αξιοποιήσει για να ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές πολιτικοστρατιωτικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ευρωατλαντισμού στην Συρία, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή».
Κατά τον ίδιο, «είναι τραγωδία τούτη την ώρα ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία, υπό το ψευδώνυμο της Αριστεράς, έχει εξελιχθεί σε τυφλό εργαλείο της στρατηγικής των ΗΠΑ και δορυφόρος του «χωροφύλακά» τους στην περιοχή, του Ισραήλ.
Αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαθέτει, πλέον, ίχνος αυτοτέλειας και έχει, μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ, μετατρέψει την Ελλάδα σε άφωνο ευρωατλαντικό προτεκτοράτο, είναι ανίκανη να προασπίσει τα γνήσια εθνικά μας συμφέροντα, σε μια τόσο κρίσιμη φάση όπου διακυβεύεται ευθέως ακόμα και η ακεραιότητα της πατρίδας μας».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «η σημερινή δοκιμασία της Κύπρου στις πρωτοφανείς επιθετικές, πειρατικές ναυτικές στρατιωτικές κινήσεις της Άγκυρας δεν αφορά μόνο την Λευκωσία αλλά την ίδια την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία, αν χαθεί, όλη η ανθρωπότητα θα βυθιστεί σε σκοτεινές μέρες».
 «Σήμερα, όσο ποτέ είναι αναγκαία η πιο πλατιά συσπείρωση και κοινή δράση όλων των αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών δυνάμεων της Ελλάδας και των χωρών της περιοχής μας για να διασώσουμε την ειρήνη πριν είναι πολύ αργά», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης