Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Δεν θέλω να ανοίξουν σαμπάνιες στον Τσίπρα δήλωσε ο Spahn

Deutsche Welle: Δεν θέλω να ανοίξουν σαμπάνιες στον Τσίπρα δήλωσε ο Spahn
Δυσαρέσκεια στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), επειδή το υπουργείο Οικονομικών θα το αναλάβουν οι σοσιαλδημοκράτες (SPD)
Συνεχίζεται η εσωκομματική συζήτηση στους γερμανούς χριστιανοδημοκράτες για την κατανομή των υπουργείων και  ειδικά για την απώλεια του υπουργείου Οικονομικών, όπως γράφει η Deutsche Welle.
Μάλιστα, το μέλος του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) και εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας των χριστιανοδημοκρατών, νυν υφυπουργός Οικονομικών, Jens Spahn, κάνει λόγο για  «μεγάλο κόστος» και «βαρύ χτύπημα» ως προς την παραχώρηση αυτή και μάλιστα, σε συνέντευξη του με την κυριακάτικη εφημερίδα Presse της Βιέννης, σημειώνει ότι  το υπουργείο Οικονομικών έχει συμβολική σημασία για το κόμμα του επειδή παρήγαγε «αυθεντικά» χριστιανοδημοκρατική πολιτική.
Ο Jens Spahn τονίζει ότι εκτός από τη Γερμανία το συγκεκριμένο υπουργείο έχει μεγάλη σημασία και για ολόκληρη την ευρωζώνη και υπογραμμίζει «δεν θέλω να ανοίξουν σαμπάνιες στον Αλέξη Τσίπρα επειδή ορισμένοι πιστεύουν πως με έναν σοσιαλδημοκράτη υπουργό θα υπάρξουν ξανά περισσότερα χρέη και λιγότερες μεταρρυθμίσεις.
Κάτι τέτοιο θα ζημίωνε όλους μας.
Και για αυτό το λόγο θα είμαστε προσεκτικοί».

Οι «βασικές αρχές» της πολιτικής Schaeuble παραμένουν

Στις ανησυχίες πολλών στο CDU,  αναφέρεται στην κυριακάτικη Welt ο υπουργός Καγκελαρίας και έμπιστος της A.  Merkel, Peter Altmaier.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle , ενώ αναγνωρίζει πως τα χριστιανικά κόμματα αντιλαμβάνονταν το υπουργείο Οικονομικών ως «κομμάτι της δικής τους ταυτότητα», διαβεβαιώνει παράλληλα πως στη συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες «προστέθηκαν όλες οι αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες για να συνεχιστεί η πολιτική του W. Schaeuble.
Υπογραμμίζει ο Altmaier πως για το κάθε ευρώ που θα ξοδεύεται, την κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται στις Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίζει το σύνολο της κυβέρνησης» και «γι αυτόν τον λόγο το CDU εγγυάται, πως οι βασικές αρχές μας θα τηρούνται και μελλοντικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης