Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με αργούς ρυθμούς η εξυγίανση της Βωβός - Στο σφυρί τρία ακίνητα της εταιρείας

Με αργούς ρυθμούς η εξυγίανση της Βωβός - Στο σφυρί τρία ακίνητα της εταιρείας
H Eθνική Leasing βγάζει σε πλειστηριασμό 3 ακίνητα του ομίλου του Mπάμπη Bωβού στα τέλη Φλεβάρη
Στο σφυρί βγαίνουν τρία ακίνητα της Μπάμπης Βωβός από την Εθνική Leasing, ενώ την ίδια στιγμή το σχέδιο εξυγίνασης του άλλοτε ισχυρού Ομίλου στον κλάδο του real estate, βαδίζει με ρυθμούς χελώνας.
H Eθνική Leasing βγάζει σε πλειστηριασμό 3 ακίνητα του ομίλου του Mπάμπη Bωβού στα τέλη Φλεβάρη με ελάχιστη συνολική αξία 36,05 εκατ. ευρώ (σε Mαρούσι, Aμπελόκηπους, Bριλήσσια), όπου μεταξύ άλλων είναι μισθωμένα σε Wind και AΣEΠ,
Να σημειωθεί ότι με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία οι υποχρεώσεις του ομίλου στα τέλη Ιουνίου 2016 ανέρχονταν σε 429,8 εκατ. ευρώ, τα 340 εκατ. ευρώ από τα οποία ήταν τραπεζικά δάνεια.
Στο ίδιο διάστημα υπήρξε και μείωση του τραπεζικού δανεισμού μέσω της πώλησης ακινήτων στις τράπεζες και καταγγελιών χρηματοδοτικών μισθώσεων με παραχώρηση των ακινήτων σε εταιρείες Leasing.
Ετσι η καθαρή θέση του ομίλου μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ήταν αρνητική κατά 257 εκατ. ευρώ, έναντι 273 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2015.
Η αξία του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων του ομίλου την 30ή Ιουνίου 2016 ανερχόταν σε 166 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 17% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2015.
Όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου, στο τελικό βρίσκονται η ολοκλήρωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Γαλατά μαζί με την ανακαίνιση και αναβάθμιση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας σε πέντε αστέρων.
Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο μετατροπήςτης εν λόγω μονάδας σε θέρετρο ιατρικού τουρισμού, ένα θεσμό που προσελκύει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη.
Όσον αφορά το Σούνιο η κατασκευή των τριών ανεξάρτητων ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής επιφάνειας ανωδωμής 12.,000 τ,.μ δεν έχει ξεκινήσει καθώς η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο την ύπαρξη συμφωνίας με ενδιαφερόμενους μισθωτές ή και αγοραστές ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια.
Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών από την έναρξη των εργασιών.
Επίσης αναμένεται σύντομα η επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του κτιρίου ΙΙ επί της Λεωφόρου Κηφισίας 111 και Σίνα του οποίου η κατασκευή είχε ανασταλεί από το φάση ολοκληρώνεται η διαδικασία εκ νέου οριοθέτησης του παρακείμενου ρέματος και αναμένεται να εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια.
Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας ανωδομής 3.000 τ.μ. που εξυπηρετείται από υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων 57 θέσεων ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Η έναρξη των εργασιών θα γίνει εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από την αγορά.
Τέλος έχει γίνει άρση της απαλλοτρίωσης για το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 338, ιδιοκτησίας κατά 52,5% των εταιρειών του Ομίλου και έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου οι νέες χρήσης γης.
Η εταιρεία έχει ήδη έλθει σε αρχική συμφωνία με τους οικοπεδούχους και σχεδιάζει την αξιοποίηση του οικοπέδου επιφάνειας 1.970 τ.μ. με την ανέγερση κτιρίου γραφείων επιφάνειας ανωδομής 2.364 τ.μ.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση ή άμεσο ενδιαφέρον της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης