Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Η πολιτική του Draghi δεν θα αλλάξει έως τον Οκτώβριο του 2019 - Τι θα γίνει μετά;

DW: Η πολιτική του Draghi δεν θα αλλάξει έως τον Οκτώβριο του 2019 - Τι θα γίνει μετά;
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Jens Weidmann, είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του Mario Draghi, όταν λήξει η θητεία του στην ΕΚΤ, τον Οκτώβριο του 2019
Με αφορμή την ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, στο ευρωκοινοβούλιο για την ετήσια «έκθεση δραστηριοτήτων» της ΕΚΤ, όπου υπερασπίστηκε την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, η Deutsche Welle σχολιάζει το μέλλον της νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη.
Όπως μεταδίδει, η πολιτική του Draghi δεν αναμένεται να αλλάξει έως το τέλος του θητείας του, τον Οκτώβριο του 2019.
Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι τι θα γίνει μετά;
Ως ιδιαίτερα σοβαρή υποψηφιότητα για τη διαδοχή του προβάλλει πλέον ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Jens Weidmann, ο οποίος πάντως επικρίνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Όπως σχολιάζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, «νομίζω ότι είναι το σενάριο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εφαρμογής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι.
Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές του (Weidmann), αλλά ανήκει σε μία διαφορετική σχολή σκέψης.
Δηλαδή εκφράζει τους επιτυχημένους και δυναμικούς και δεν είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τις αναγκαίες ευκαιρίες με την πολιτική που θα ακολουθήσει σε αυτούς που έχουμε μείνει πιο πίσω.
Πολλές φορές με δικές μας ευθύνες, αλλά παρ' όλα αυτά χρειαζόμαστε τις ευκαιρίες...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης