Τελευταία Νέα
Πολιτική

Erdogan: Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια τους σε Κύπρο και Αιγαίο, να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς

Erdogan: Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια τους σε Κύπρο και Αιγαίο, να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς
Χθες (12/2/2018) αργά τη νύχτα, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του ελληνικού λιμενικού σώματος
Νέες διαστάσεις παίρνει κάθε ώρα που περνάει η τουρκική προκλητικότητα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan να απευθύνει ξεκάθαρη απειλή προς την Ελλάδα και την Κύπρο.
Πριν λίγα λεπτά, ο Erdogan ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους καθώς μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προειδοποίησε (!) την Κύπρο να μην κάνει το λάθος βήμα στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ πρόσθεσε ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία και οι μονάδες ασφαλείας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή.
«Παρατηρούμε τις κινήσεις για τις έρευνες στην Κύπρο και σχετικά με τις βραχονησίδες στο Αιγαίου.
Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια τους σε Κύπρο και Αιγαίο, να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς» δήλωσε 
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «όλοι αυτοί που λένε ότι θα προβούν σε αντίποινα εάν δεχθούν επίθεση, δεν έχουν ακόμη δεχτεί στο πρόσωπό τους "οθωμανικό χαστούκι"».
Επισημαίνεται μία ημέρα πριν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει μια προκλητική ανακοίνωση όπου χαρακτήρισε μονομερείς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μάλιστα, προειδοποιούσε ότι θα στηρίξει το ψευδροκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του Τουρκοκυπριοακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού».
Εν τω μεταξύ, αργά χθες (12/2/2018) τη νύχτα σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε δεμένο σκάφος του ελληνικού λιμενικού σώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά υπήρξαν ζημιές στο ελληνικό σκάφος.
Το σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Η προειδοποίηση της Κομισιόν

Πάντως, χθες (12/2/2018) η Κομισιόν κάλεσε την Τουρκία να «απέχει» από «προστριβές, απειλές ή ενέργειες» που «διαταράσσουν» τις «σχέσεις καλής γειτονίας».
«Η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί ξεκάθαρα στη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και ότι θα απέχει από κάθε προστριβή, απειλή ή ενέργεια έναντι ενός κράτους-μέλους διαταράσσοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών.
Η ΕΕ, επίσης, τονίζει την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία την κυριαρχία των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά τη χερσαία επικράτεια, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο τους» ήταν η ακριβής δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mina Andreeva.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης