Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 3% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2018

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 3% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2018
Τα αποτελέσματα για τον ετήσιο πληθωρισμό στη Μεγάλη Βρετανία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα σημερινά (13/2) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, ενισχύοντας τη θέση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι το κόστος δανεισμού πρέπει να αυξηθεί ώστε ο πληθωρισμός να επανέλθει στο στόχο του 2%.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος στο 3% για τον Ιανουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός να επιβραδυνθεί στο 2,9%.
Σύμφωνα με την ONS, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι αυξημένες τιμές στα είδη ένδυσης και υπόδυσης, τα ψυχαγωγικά αγαθά και τις υπηρεσίες.
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερέβη τον στόχο του 2% της Bank of England για δωδέκατο συνεχόμενο μήνα, με τον επικεφαλής της Τράπεζας, Mark Carney, να τονίζει την Πέμπτη (8/2) ότι τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό προκειμένου να συγκρατηθεί η αύξηση στις τιμές.
Τον περασμένο Νοέμβριο η ΒοΕ αύξησε τα επιτόκιά για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, με τους οικονομολόγους να αναμένουν η επόμενη αύξηση να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2018.
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι θα επιτευχθεί αύξηση των μισθών κατά τους προσεχείς μήνες, ενώ ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί προς τον στόχο του 2% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης