Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani (ΕΕ): Nα σταματήσει η Τουρκία τις επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου

Tajani (ΕΕ): Nα σταματήσει η Τουρκία τις επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου
Nα σταματήσει τις επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, κάλεσε την Τουρκία, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Antonio Tajani και ζήτησε από την Άγκυρα «να δεσμευθεί σε σχέσεις καλής γειτονίας ξεκινώντας από την άμεση αποκλιμάκωση στην περιοχή».
Η ανάρτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης που ανάρτησε μία ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk με την οποία κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει απειλές και ενέργειες έναντι κρατών-μελών, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβησαν σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Antonio Tajani, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Joseph Daul.
Η Τουρκία πρέπει να «αποφύγει απειλές και ενέργειες κατά των κρατών-μελών της ΕΕ και να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας, στην ειρηνική επίλυση διαφορών και στον σεβασμό της εδαφικής κυριαρχίας», δήλωσε χθες ο κ. Tusk.
Τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη είχε και ο κ. Tajani, ο οποίος κάλεσε, επίσης μέσω Twitter, σήμερα την Τουρκία
Θέση πήρε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul, καθώς έγραψε στο Τwitter ότι «οι προκλήσεις και οι απειλές της Τουρκίας έναντι της Κύπρου ή οποιουδήποτε άλλου κράτους είναι απαράδεκτες».
Επίσης, δήλωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών, να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, να επιδιώξει ειρηνικούς διακανονισμούς και να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης