Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Epsilon του Σαββίδη - Η απόφαση για στάση εργασίας, ο ρόλος της ΕΣΗΕΑ και οι… τεχνικοί λόγοι

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Epsilon του Σαββίδη - Η απόφαση για στάση εργασίας, ο ρόλος της ΕΣΗΕΑ και οι… τεχνικοί λόγοι
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο κανάλι Epsilon του Σαββίδη - Η απόφαση για στάση εργασίας, ο ρόλος της ΕΣΗΕΑ και οι… τεχνικοί λόγοι
Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο κανάλι Epsilon του Ιβάν Σαββίδη καθώς μέχρι χθες (13/2) δεν είχε καταβληθεί η μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2018. 
Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ ζήτησαν να πραγματοποιηθεί σήμερα (14/2)  τετράωρη στάση εργασίας αλλά η ΕΣΗΕΑ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια άγνωστο για ποιο λόγο.
Οι ιθύνοντες του καναλιού ισχυρίζονται ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας έγινε για… τεχνικούς λόγους (σ.σ. τι εννοούν άραγε;) και ότι το ζήτημα θα λυθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή (17/2).
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έδωσαν προθεσμία στη διοίκηση έως σήμερα (14/2) το απόγευμα στις 16:00 για να καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας έως τις 20:00 το βράδυ με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Η κλιμάκωση περιλαμβάνει και εικοσιτετράωρη απεργία το ερχόμενο Σάββατο ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση και με τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι εξελίξεις στο κανάλι Epsilon προκαλούν εύλογα ερωτήματα  δεδομένου ότι ο κ. Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται ως μέτοχος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ο οποίος μάλιστα κατά το παρελθόν είχε εμφανιστεί πρόθυμος να επενδύσεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο Mega και τον όμιλο Πήγασο.
Βέβαια τίποτα από τα δύο δεν έπραξε αλλά απόκτησε ποσοστό του Πήγασου στο Mega το οποίο στη συνέχεια μεταβίβασε σε άλλη εταιρία που φέρεται να είναι συμφερόντων του χωρίς να τοποθετήσει ούτε 1 ευρώ στην εταιρία. Βέβαια σε ότι αφορά στο Epsilon φαίνεται να το έχει εξαγοράσει σύμφωνα με τα συμβολαιογραφικά έγγραφα έναντι 14 εκατ. ευρώ περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εν μέσω της μη καταβολής δεδουλευμένων ανακοινώθηκε χθες *13/2) η απόλυση του δημοσιογράφου Γιώργου Σφακιανάκη με την αιτιολογία ότι αυτό αποτελεί απόφαση του σταθμού.
Το γεγονός σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην καταβολή μισθοδοσίας δημιουργεί κλίμα «νοσταλγίας» της περιόδου Βρυώνη από σημαντικό μέρος των εργαζομένων!!!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Νίκος Καρούτζος

BREAKING NEWS