Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο Πέμπτη 15/2 Κοτζιάς και Dimitrov για το Σκοπιανό

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο Πέμπτη 15/2 Κοτζιάς και Dimitrov για το Σκοπιανό
Η συνάντηση θα γίνει στη Σόφια στο άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ
Νέα συνάντηση θα έχει αύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογο του N. Dimitrov για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, η δεύτερη μέσα σε 48 ώρες, θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ με τους ομολόγους τους των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.
Σημειώνεται πως η χθεσινή μαραθώνια διάρκειας 7 ωρών συνάντηση που είχαν στη Βιέννη οι κ.κ.Κοτζιάς και Dimitrov με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, M. Nimetz ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.
Σε κοινό ανακοινωθέν τους οι δύο πλευρές υποστήριξαν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση.
Η ελληνική πλευρά επιθυμεί οι επαφές να συνεχιστούν, έως ότου Αθήνα και Σκόπια καταλήξουν σε κοινό κείμενο, το λεγόμενο σύμφωνο που πρότεινε ως νέα βάση συνομιλιών ο κ. Κοτζιάς.
Την ίδια στιγμή, ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι υπάρχει ομόφωνη συμφωνία να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση το συντομότερο δυνατό, επισημαίνοντας ότι στην ονομασία θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία και ότι εξετάζεται το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης