Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Άγκυρα ο Pyatt στις 15-16/2 για επαφές με τον Tillerson - Δεν θα συναντηθεί με τον Cavusoglu

Στην Άγκυρα ο Pyatt στις 15-16/2 για επαφές με τον Tillerson - Δεν θα συναντηθεί με τον Cavusoglu
Ο Αμερικανικός ΥΠΕΞ θα βρεθεί στην Τουρκία στις 15-16 Φεβρουαρίου
Στην Άγκυρα θα μεταβεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ωστόσο δεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Cavusoglu.
Όπως αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία, ο Pyatt θα έχει επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson για θέματα ενέργειας.
Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι παρών στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson με τον Τούρκο ομόλογό του Μ. Cavusoglu. 

Ο Αμερικανικός ΥΠΕΞ θα βρεθεί στην Τουρκία στις 15-16 Φεβρουαρίου, όπως είναι γνωστό, ωστόσο η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στη συνάντηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με φόντο την κρίση που έχει ξεσπάσει στα Ίμια.
Χθες οι ΗΠΑ τήρησαν ίσες αποστάσεις, καθώς κάλεσαν την Ελλάδα και την Τουρκία να αποκλιμακώσουν την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε πως Αθήνα και Άγκυρα έχουν προ πολλού δημιουργήσει διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας για την επίλυση των διαφορών τους στο Αιγαίο.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσέθεσε ότι, επί της αρχής, η Ουάσιγκτον στηρίζουν τα κυρίαρχα δικαιώματα όλων των χωρών στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η αυριανή (15/2/2018) συνάντηση στο Βερολίνο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Binali Yildirim, καθώς πραγματοποιείται στον απόηχο του επεισοδίου στα Ίμια.
Μάλιστα, μετά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Βερολίνο ενόψει της εν λόγω συνάντησης, καθώς επιδιώκει η τουρκική προκλητικότητα να τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης.
Επισημαίνεται ότι στη συνέχεια ο Yildirim θα μεταβεί στο Μόναχο προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου όπου αναμένεται να εκφωνήσει και ομιλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης