Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έχουν αυξηθεί οι πιθανότητα ενός κακού αποτελέσματος στην αμερικανική οικονομία

Goldman Sachs: Έχουν αυξηθεί οι πιθανότητα ενός κακού αποτελέσματος στην αμερικανική οικονομία
O Lloyd Blankfein, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, ανησυχεί ότι η εκτόξευση των δαπανών από την αμερικανική κυβέρνηση θα υπερθερμάνει την αμερικανική οικονομία
«Οι πιθανότητες ενός κακού αποτελέσματος έχουν αυξηθεί» δήλωσε στο CNN ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein.
Όπως επεσήμανε η οικονομία είχε ήδη πρόβλημα πολύ πριν η κυβέρνηση την ξεζουμίζει με φορολογικές περικοπές 1,5 τρισ. δολ. και πρόσθετες δαπάνες 300 δισ. δολ., αυξάνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα. Και τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προτείνει έργα υποδομών 200 δισ. δολ..
Αυτό το είδος της δαπάνης στρώνει το έδαφος για υφέσεις ή τουλάχιστον εύθραυστη ανάκαμψη, όχι για άνθιση.
Αν και δεν είναι το βασικό σενάριο, ο Blankfein είπε ότι ο κίνδυνος είναι ότι τα κίνητρα τόνωσης της οικονομίας θα μπορούσαν να είναι υπερβολικά καλά για την οικονομία και τις χρηματοοικονομικές αγορές.
«Μην ξεχνάτε, όλα αυτά τα ελλείμματα που πρέπει να καλυφθούν» επεσήμανε.
Εν τω μεταξύ, υπάρχουν φόβοι ότι ο πληθωρισμός θα αναγκάσουν τη Fed να βάλει ένα τέλος στο πάρτι, αυξάνοντας τα επιτόκια.
«Εάν η οικονομία αρχίσει να υπερθερμαίνεται και η Fed νοιώσει ότι είναι πίσω όσον αφορά τον πληθωρισμό, θα πρέπει να αντιδράσει» είπε ο Blankfein.
Εξάλλου, οι ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού ανάγκασαν τη Fed το 1994 να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι περίμενεν η Wall Street.
«Θυμάμαι το 1994.
Αυτό είναι επίσης πιθανό.
Θα ήταν πολύ συγκλονιστικό για την οικονομία» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης