Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Κοινά αποδεκτή λύση για να προχωρήσει η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ιταλία: Κοινά αποδεκτή λύση για να προχωρήσει η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ
Αναζητείται κοινά αποδεκτή λύση για να προχωρήσει η γεώτρηση από την ΕΝΙ στον στόχο "Σουπιά" της κυπριακής ΑΟΖ
Αναζητείται κοινά αποδεκτή λύση για να προχωρήσει η γεώτρηση από την ΕΝΙ στον στόχο "Σουπιά" της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Roberta Pinoti.
Μιλώντας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, η κυρία Pinoti, σύμφωνα με το ΡΙΚ, είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό της. Πρόσθεσε ότι η Ρώμη «έχει ανοίξει όλες τις διπλωματικές οδούς, με στόχο την κατάληξη σε λύση κοινής αποδοχής».
Η Ιταλίδα υπουργός, ανέφερε ότι το πλοίο-πλατφόρμα της ΕΝΙ βρίσκεται σε κυπριακά χωρικά ύδατα, εν αναμονή για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων, και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει σύντομα.
Εξάλλου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε πως χθες, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως το αρμόδιο όργανο για να εκδίδει οδηγίες προς ναυτιλομένους, έγινε αποδέκτης δυο αιτημάτων για πραγματοποίηση ασκήσεων.
«Οι ασκήσεις δεν αφορούσαν το τεμάχιο 3, ήταν βόρεια και νότια του τεμαχίου 3», ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτά τα δυο αιτήματα προέρχονταν, το ένα από τη Ρωσική Ομοσπονδία και το άλλο από την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL).
Πρόσθεσε, πως «ενημερωθήκαμε για την απόσυρση του αιτήματος από την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών.
Συγκεκριμένα, για λόγους καιρικών συνθηκών, δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στην άσκηση. Για αυτό το λόγο ακυρώθηκε η μια από τις δυο οδηγίες».
Σε ερώτηση, αν ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει επικοινωνήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Binali Yildirim στη Γερμανία, καθώς και για την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Rex Tillerson στην Τουρκία, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «έχουν ενημερωθεί όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνουμε στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Έχουμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση πραγμάτων», είπε, σημειώνοντας πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ουσία, που είναι «να δούμε ποια θα είναι η τελική κατάληξη αυτών των προσπαθειών που γίνονται σε διάφορα επίπεδα».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης