Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson: Κοινοί οι στόχοι των ΗΠΑ και της Τουρκίας - Cavusoglu: Αποφασίστηκε η εξομάλυνση των σχέσεων

Tillerson: Κοινοί οι στόχοι των ΗΠΑ και της Τουρκίας - Cavusoglu: Αποφασίστηκε η εξομάλυνση των σχέσεων
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογο του, Rex Tillerson
Κοινούς μηχανισμούς αξιολόγησης των θεμάτων και των καταστάσεων αποφάσισαν Τουρκία και ΗΠΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το τέλμα στις σχέσεις των δύο χωρών.
Αυτό ανακοίνωση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό ομόλογο του Rex Tillerson.
Νωρίτερα, ο Cavusoglu τόνισε στην κρισιμότητα της φάσης στην οποία βρίσκονται οι σχέσεις, η επίσκεψη αυτή ή θα σήμαινε την επιδείνωση ή μια πορεία προς εξομάλυνση.
Ο Cavusoglu είπε ότι τελικά αποφασίστηκε η εξομάλυνση.
Από την πλευρά του, ο Tillerson σημείωσε ότι οι στόχοι των δύο πλευρών είναι κοινοί και εάν συντονιστούν και κατά των άλλων τρομοκρατικών ομάδων, εκτός του ISIS, θα έχουν πιο στενή συνεργασία.
Ένα θέμα είναι -πρόσθεσε- και το Μούνμπιτς (περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται οι Κούρδοι, μαζί με τους Αμερικανούς).
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Cavusoglu είπε ότι διατυπώθηκε η προσμονή των δύο πλευρών, να λυθούν ζητήματα διώξεων στελεχών των διπλωματικών αντιπροσωπειών των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ενώ τόνισε ότι τα θέματα της Τουρκίας στο Αφρίν είναι θέματα ασφάλειας, και πρωτίστως πρέπει οι ΗΠΑ να τηρήσουν τον λόγο τους ότι η YPG θα αποχωρήσει από το Μούνμπιτς και «να αποφασίσουμε ποιοι θα διασφαλίζουν εκεί την ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης