Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος για Νovartis: Λέμε ναι στην σύσταση προκαταρκτικής για να σταματήσει να πετάγεται λάσπη στον ανεμιστήρα

Θεοχαρόπουλος για Νovartis: Λέμε ναι στην σύσταση προκαταρκτικής για να σταματήσει να πετάγεται λάσπη στον ανεμιστήρα
"Το Μέγαρο Μαξίμου επιδίδεται καθημερινά σε κυνήγι μαγισσών", αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Θ. Θεοχαρόπουλος
«H σκανδαλολογία και η σπίλωση προσώπων μπορεί να οδηγήσουν στο να την γλιτώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Θ. Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Νovartis.
Ο ίδιος στη συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, τονίζει πως «λέμε ναι στην σύσταση προκαταρκτικής, για να σταματήσει να πετάγεται λάσπη στον ανεμιστήρα βυθίζοντας την χώρα στο βούρκο με κίνδυνο στο τέλος αυτός να καταπιεί όλο το πολιτικό σύστημα».
Μάλιστα, αναφέρει ότι «στην Ελλάδα η φαρμακευτική δαπάνη επί ΝΔ, την περίοδο 2004-2009, υπερδιπλασιάστηκε από 2,4 σε 5,1 δις ευρώ.
Η κατά κεφαλή δαπάνη το 2009 ήταν η υψηλότερη στην Ευρώπη με τεράστια διαφορά».  
Κατά τον ίδιο, «το όργιο σπατάλης ήταν έργο ΝΔ» και μάλιστα «αυτό είναι σίγουρα σκάνδαλο, με τεράστιες πολιτικές ευθύνες».
Τονίζει δε, πως «το ΠΑΣΟΚ περιόρισε άμεσα και δραστικά την φαρμακευτική δαπάνη, από 5,1 σε 2,8 δις ευρώ και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το παρατηρητήριο τιμών».
Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν από τις έρευνες ευθύνες για στελέχη της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντά «εμείς δεν παίζουμε με τα ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, το έχουμε αποδείξει.
Έως σήμερα όμως δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας ούτε ένα στοιχείο που να αποτελεί έστω και ένδειξη.
Για αυτό λέμε ότι η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα με την ίδια τη Δημοκρατία», ενώ στην αντίθετη περίπτωση σημειώνει ότι «θα επιβεβαιωθεί η θέση μας ότι έγινε μία πρωτοφανής επιχείρηση συλλογικής ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων που δεν αρμόζει στην ίδια την Δημοκρατία».
Κληθείς να απαντήσει εάν ανησυχεί για ενδεχόμενο πολιτικό κόστος από το σκάνδαλο, υπογραμμίζει ότι «αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Εμείς σε ένα μήνα έχουμε το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα και οι πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση για εμάς είναι οριστικά στο παρελθόν, πρακτικές κυρίως της ΝΔ που υιοθετεί και διευρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ότι «ως συνήθως, κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει» και προσθέτει ότι «το Μέγαρο Μαξίμου επιδίδεται καθημερινά σε κυνήγι μαγισσών.
Ο ίδιος και τα κυβερνητικά στελέχη του έχουν δικάσει και καταδικάσει πριν την δικαιοσύνη.
Με την κατασυκοφάντηση των πάντων η μόνη που ευνοείται είναι η άκρα δεξιά. Τώρα όταν μιλά για παλαιό πολιτικό σύστημα μάλλον εννοεί τους κ. Καμμένο και Παπαγγελόπουλο».
Για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί, να αναλάβει πρωτοβουλίες διεθνώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Καμμένος είναι επικίνδυνος για την χώρα και την εθνική της άμυνα.
Η αδράνεια βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.
 Εμείς επιδιώκουμε ειρηνικές σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.
Οι τουρκικές προκλήσεις μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται».
«Η κλιμάκωση της έντασης και η επιθετικότητα της Άγκυρας είναι απαράδεκτες», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης