Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (Κομισιόν): Ασφάλεια και εμπόριο δυο διαφορετικά ζητήματα στις συνομιλίες για το Brexit

Juncker (Κομισιόν): Ασφάλεια και εμπόριο δυο διαφορετικά ζητήματα στις συνομιλίες για το Brexit
Χρειαζόμαστε μια ασφαλή συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ αλλά δεν μπορούμε να ανακατέψουμε αυτό το ζήτημα με το Brexit
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Βρετανία οτι η συμφωνία για το εμπόριο που θα υπογραφή μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ δεν μπορεί να συνδέεται και με αυτή της ασφάλειας έστειλε ο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker στη διάρκεια της 54ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
«ΕΕ και Βρετανία θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική που αφορά το εμπόριο κι άλλα ζητήματα που εμπλέκονται με την αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ ανεξάρτητα από το ζήτημα της ασφάλειας» δήλωσε στο Reuters. 
«Χρειαζόμαστε μια ασφαλή συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ αλλά δεν μπορούμε να ανακατέψουμε αυτό το ζήτημα με το Brexit παρότι καταλαβαίνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν» υποστήριξε.

Υπό προυποθέσεις η ένταξη στην ΕΕ χωρών των Δυτικών  Βαλκανίων
Αναφερόμενος στο ζήτημα των συνοριακών διαφορών μεταξύ της Κροατίας και της Σλοβενίας ο ο πρόεδρος της ΕΕ Juncker δήλωσε πως πρέπει να επιλυθούν πριν οι χώρες αυτές ξεκινήσουν τις διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ.
«Είναι σημαντικό να προσφερθεί στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων η προοπτική ένταξής τους στην Ένωση αφού έχουν προηγουμένως επιλύσει τις συνοριακές διαφορές τους» υπογράμμισε..
Όπως είπε, τον αποθαρρύνει η συνεχιζόμενη διένεξη μεταξύ της Κροατίας και της Σλοβενίας που δεν είχε αντιμετωπιστεί προτού οι δύο χώρες ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει να αποτρέψει να συμβεί κάτι παρόμοιο με άλλες υποψήφιες προς ένταξη χώρες

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης