Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +12,2% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +12,2% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2018
Τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο για 14ο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι εξαγωγές στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/2) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, δεχόμενες ώθηση από την συνεχόμενη ζήτηση στην Ασία για εξοπλισμό κατασκευής ημιαγωγών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά +12,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, με τα στοιχεία να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο των εξαγωγών κατά +11%.
Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 943,4 δισ. γεν, ποσό ελαφρώς μικρότερο σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Nikkei στα 1,004 τρισ. γεν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εξαγωγές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνοντας, λόγω της δυναμικής που έχει αποκτήσει η παγκόσμια οικονομίας, ενώ ανοδικά αναμένεται να κινηθούν και οι εισαγωγές, λόγω των υψηλότερων τιμών στον ενεργειακό τομέα και της ανάκαμψης στην εγχώρια ζήτηση.
Η ιδιωτικής κατανάλωση προσέφερε μεγαλύτερη στήριξη στην οικονομία της χώρας κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, επεκτείνοντας την ανάπτυξη της χώρας για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο, το μεγαλύτερο σερί των τελευταίων 28 ετών.
Το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο του 2018 περιορίστηκε κατά -12,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 349,6 δισ. ευρώ, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση Trump αρχίζει να εφαρμόζει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που χαρακτηρίζει ως «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».
Σημειώνεται ότι ο Trump έχει ασκήσει κριτική στο παρελθόν κατά της Κίνας και της Ιαπωνίας αναφορικά με τα μεγάλα πλεονάσματά τους με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης