Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Το κλείσιμο του εργοστασίου της GM προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση

Ν. Κορέα: Το κλείσιμο του εργοστασίου της GM προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση
Η GM ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιο στην πόλη Γκουνσάν στη νοτιοδυτική Ν. Κορέα, μέχρι τον Μάιο 2018
Η απόφαση της General Motors να κλείσει το εργοστάσιό της νότια της Σεούλ θα πλήξει την περιοχή, υποστήριξε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνησή του να λάβει μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας εκεί.
Η GM ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κλείσει το εργοστάσιο στην πόλη Γκουνσάν, στη νοτιοδυτική Ν. Κορέα, μέχρι τον Μάιο 2018, ενώ θα αποφασίσει σε λίγες εβδομάδες για την τύχη των υπολοίπων τριών εργοστασίων της στη χώρα.
Το εργοστάσιο στην Γκουνσάν απασχολεί 2.000 από το εργατικό δυναμικό των 16.000 της GM στη χώρα, ενώ οι τοπικές αρχές δηλώνουν ότι ένας στους πέντε ανθρώπους της πόλης εξαρτάται από τη GM για το βιοπορισμό του.
"Ειδικότερα, η μείωση της απασχόλησης και των υπεργολάβων θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί για την πόλη Γκουνσάν και τη Βόρεια επαρχία Ζεόλα", ανέφερε ο Moon στο επιτελείο του, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.
Για πρώτη φορά, ο Moon ζήτησε από τη κυβέρνησή του να εξετάσει πιο «επιθετικά» τα ενδεχόμενα μέτρα, όπως ο χαρακτηρισμός της πόλης ως «περιοχή κρίσης στην απασχόληση» και ζήτησε επείγοντα μέτρα για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι από τις πιθανές απολύσεις.
Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Μάιο 2017, ο Moon προχώρησε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ειδικά για τους νέους της Νότιας Κορέας και το κλείσιμο του εργοστασίου GM θεωρείται εμπόδιο στα σχέδιά του, σχετικά με την ενίσχυση της απασχόλησης στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο GM στη Γκουνσάν έχουν χαρακτηρίσει το κλείσιμο «ποινή θανάτου» και απείλησαν με απεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης