Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το κρεσέντο του Άδωνη Γεωργιάδη ξύπνησε τα αίματα στην Βουλή

Το κρεσέντο του Άδωνη Γεωργιάδη ξύπνησε τα αίματα στην Βουλή
Το κρεσέντο του Άδωνη Γεωργιάδη ξύπνησε τα αίματα στην Βουλή
Σε μία διαδικασία που μετά τις πρώτες ανταλλαγές πυρών κυλούσε σε σχετικά ήπιους τόνους, δεδομένης της σοβαρότητας της συνεδρίασης, με τους βουλευτές και των δύο πλευρών να δηλώνουν ικανοποιημένοι, η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις.
Όπως του απάντησε και επί προσωπικού ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος “το σόου είναι για την τηλεόραση, όχι για την Βουλή”. Εκείνος που παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή και κρατούσε σημειώσεις -όχι όμως στην αίθουσα της ολομέλειας αλλά στο καφενείο της Βουλής-, ήταν ο Παύλος Πολλάκης, στον οποίο άλλωστε επιτέθηκε προσωπικά αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του.
Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, υποστήριξε ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας μειώθηκε η δαπάνη για φάρμακα και ανταπέδωσε τα πυρά ενώ επιχείρησε να στοιχειοθετήσει ότι η πρόταση για προανακριτική με εμπλοκή των πολιτικών προσώπων, συνιστά σκευωρία.
Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε την ομιλία του με δραματική έκκληση να δικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη για όλα τα αδικήματα για να αποδείξει την αθωότητά του.

Ανοικτό τι θα πράξει η αντιπολίτευση

Καθώς το θέμα της ψηφοφορίας έκλεισε από την αρχή της διαδικασίας -δέκα κάλπες για καθένα από τα πολιτικά πρόσωπα-, ανοικτό είναι το τι θα πράξει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Μέχρι στιγμής παραμένουν στην αρχική θέση, ότι θα μείνουν μέχρι την ψηφοφορία αλλά δεν πάνε στις κάλπες, προκειμένου να αποτρέψουν όπως λένε το “επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης”.
Πάντως ακόμη και μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ λέγεται ότι στην περίπτωση που πάνε στην κάλπη δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή, κάτι που θα δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Εκφράζονται δε, φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει “στήσιμο” και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήτοι να υπάρξουν διαφορετικά αποτελέσματα για διαφορετικά πρόσωπα.
Στη ΝΔ, κυκλοφορεί ότι είναι ενδεχόμενο να μην υπάρξει παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου ή η παραπομπή του να συγκεντρώσει λιγότερες ψήφους.
Πάντως οι εκτιμήσεις ότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα υπάρξουν νέα στοιχεία, είτε από την πλευρά της κυβέρνησης που θα υποστηρίζει τις κατηγορίες για εμπλοκή των πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, είτε της αντιπολίτευσης που να στοιχειοθετεί την κατηγορία της σκευωρίας δεν επιβεβαιώθηκαν. Μέχρι στιγμής οι τοποθετήσεις ένθεν και ένθεν κινήθηκαν στην γνωστή επιχειρηματολογία και στα επίσης γνωστά στοιχεία. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, που είναι στον κύκλο που γνωρίζει την υπόθεση, λένε στους διαδρόμους της Βουλής ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επιπλέον στοιχεία από διασταυρώσεις στις κινήσεις των λογαριασμών των φυσικών προσώπων που έχουν ανοίξει και που θα οδηγήσουν και σε πολιτικά πρόσωπα.
Κατόπιν τούτων το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου καθώς βέβαια και των πολιτικών αρχηγών που θα αποτελέσουν το επιστέγασμα των τοποθετήσεων των βουλευτών τους. Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά επικρατεί κινητικότητα από το πρωί καθώς αναζητούν αν θα υπάρξουν επιπλέον στοιχεία -που εκ προοιμίου αποδίδουν στην σκευωρία-, για τις συναντήσεις των συνεργατών του όταν ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φρουζή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης