Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για Novartis: Η σκευωρία έπεσε παντελώς – Από κατηγορούμενοι γίναμε κατήγοροι

Γεωργιάδης για Novartis: Η σκευωρία έπεσε παντελώς – Από κατηγορούμενοι γίναμε κατήγοροι
Μικρός, ασήμαντος πρωθυπουργός ο Τσίπρας υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι έπεσε παντελώς η σκευωρία της κυβέρνησης κατά των 10 εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «από κατηγορούμενοι γίναμε κατήγοροι».
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι έστησε την υπόθεση με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
«Δεν είναι εγκληματική πράξη να υποδέχεται τον ‘Μακεδόνα’ Πρωθυπουργό η Μέρκελ;
Χθες ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Οι Έλληνες όμως χθες δεν συζητούσαν για αυτά, αλλά για τον Πικραμμένο που έκλαιγε και όσα γίνονταν στη Βουλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε τον πολιτικό του στόχο» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για μένα ότι επέλεξε ο Τσίπρας να με βάλει στη σκευωρία και στους πολιτικούς του αντιπάλους».
«Όλες οι εναντίον μου κατηγορίες απαντήθηκαν μία προς μία» είπε ο κ.Γεωργιάδης αναφερόμενος στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποστροφή του Υπουργού Ναυτιλίας, Π.Κουρουμπλή ότι «δεν βγάζουν οι Υπουργοί Υγείας τις τιμές στα φάρμακα».
«Ο κ.Τσίπρας είπε: δεν μιλάω για ποινικές, αλλά για πολιτικές ευθύνες.
Είχε το θράσος αυτός ο μικρός, ασήμαντος Πρωθυπουργός να πει ότι δεν μιλά για ποινικές ευθύνες, ενώ το έστησε όλο αυτό», είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Υγείας, Μαρίας Παπασπύρου, κατηγορώντας την ότι αν και υπάρχει πόρισμα «από το 2017 το πόρισμα που λέει ότι οι συγγενείς του Πολάκη σκότωσαν το 4χρονο παιδί (σ.σ. υπόθεση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη).
« Και το δεύτερο πόρισμα αναφέρει τις ίδιες ευθύνες.
Μένει δύο χρόνια το πόρισμα για συγγενή του Πολάκη, από τον φορέα που ελέγχει ο Πολάκης και δεν το βγάζει» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση της κας.Παπασπύρου.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι αύριο θα κάνει μηνυτήρια αναφορά «γιατί ο Πολάκης έχει δώσει 8 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ για υπηρεσίας ασφαλείας, χωρίς διαδικασίες.
«Έχει γίνει καταγγελία στην Παπασπύρου και δεν έχει στείλει έναν ελεγκτή, την ώρα που ακόμα και ο Τσίπρας ντράπηκε να το φέρει στη Βουλή.
Αν στείλει τα κλιμάκια και κάνει τον έλεγχο, θα βγω εγώ και θα πω συγγνώμη.
Θα ελεγχθεί και η Παπασπύρου επειδή δεν στέλνει τα κλιμάκια.
Όλη η υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογράφει ότι είναι παράνομη» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης., ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως «θα αποδειχθεί η αθωότητα των δέκα, γιατί τα στοιχεία δεν φτάνουν ούτε για δίωξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης