Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Στο 1,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ
Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat, ωστόσο ο πληθωρισμός παραμένει μακριά από τον στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ, κοντά στο 2%
Στο 1,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/2) στοιχεία της Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,3% σε ετήσια βάση έναντι 1,4% τον Δεκέμβριο του 2017, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός για το σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ υποχώρησε στο 1,6% έναντι 1,7% τον προηγούμενο μήνα.
Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat, ωστόσο ο πληθωρισμός παραμένει μακριά από τον στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ, κοντά στο 2%.
Η μεγαλύτερη συνεισφορά στην πληθωρισμό ήρθε από τον τομέα υπηρεσιών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +0,56%, με τον τομέα τροφίμων, αλκοόλ και καπνού να ενισχύεται κατά +0,39%.
Παράλληλα, το τομέα της ενέργειας ενισχύθηκε κατά +0,22% την ίδια που ο τομέας των βιομηχανικών αγαθών εκτός ενέργειας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,15%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί καταγράφηκαν σε Κύπρο (-1,5%) και Ελλάδα (0,2%), ενώ αντίθετα οι υψηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν σε Λιθουανία και Εσθονία (αμφότερες στο 3,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης