Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Θα ήταν καλά αν ήμουν πρωθυπουργός της Βρετανίας

Juncker: Θα ήταν καλά αν ήμουν πρωθυπουργός της Βρετανίας
«Δεν είμαι πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα ήταν καλά αν ήμουν, αλλά δεν είμαι» σχολίασε o Jean Claude Juncker
Έναν αστεϊσμό σχετικά με την αβεβαιότητα που περιβάλλει τη θέση της Βρετανίας όσον αφορά τη μελλοντική σχέση της με την ΕΕ έκανε σήμερα (23/2/2018) ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
«Δεν είμαι πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα ήταν καλά αν ήμουν, αλλά δεν είμαι» σχολίασε, χαμογελώντας, προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής των 27 που έχει ως κύριο θέμα το μέλλον της ΕΕ μετά το Brexit.
«Θα σχολιάσω το αποτέλεσμα» της συνεδρίασης της βρετανικής κυβέρνησης «όταν θα ξέρω το ακριβές συμπέρασμά της», πρόσθεσε, μιλώντας στα αγγλικά.
«Σε ό,τι αφορά το κοινοβούλιο και τη βρετανική κυβέρνηση, σε αυτούς επαφίεται να δώσουν μια απάντηση στις νέες ερωτήσεις που εμφανίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο», σχολίασε επίσης ο Juncker, αυτή τη φορά μιλώντας στα γαλλικά, λέγοντας πως «η υπόθεση εργασίας (του) είναι πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει από την ΕΕ στα τέλη Μαρτίου 2019», όπως έχει προβλεφθεί.
Επισημαίνεται ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, αναμένεται να διευκρινίσει το όραμα της για την εταιρική σχέση με την ΕΕ μετά το Brexit την Παρασκευή (2/3/2018) σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης