Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για Novartis: Η κυβέρνηση απέκρυψε έγγραφο για να προστατεύσει τον Κουρουμπλή

Γεωργιάδης για Novartis: Η κυβέρνηση απέκρυψε έγγραφο για να προστατεύσει τον Κουρουμπλή
Στόχος να εμποδίσουν τη μεταφορά του φακέλου από την εισαγγελία Διαφθοράς στους εφέτες – ανακριτές είπε ο κ.Γεωργιάδης
Η κυβέρνηση εξώθησε την κ. Ράικου σε παραίτηση για να προστατεύσει τον κ. Κουρουμπλή, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως το έγγραφο που δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος», αφορά και τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου – η οποία χειριζόταν τον φάκελο της Novartis πριν παραιτηθεί – είχε διαβιβάσει στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών επιστολή που κατήγγειλε απάτη και τη «μεγαλύτερη ληστεία» κατά την τιμολόγηση φαρμάκων το 2016, κάνοντας ειδική αναφορά σε υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ο Αδ. Γεωργιάδης προχώρησε και σε μια ακόμα καταγγελία κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.
Ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να απειλήσει συγκεκριμένο δικαστικό μέσω του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη προκειμένου να εμποδίσει τη μεταφορά του φακέλου Novartis από την εισαγγελία Διαφθοράς στους εφέτες-ανακριτές.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι συγκεκριμένο δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento απειλεί εμμέσως πλην σαφώς έναν δικαστή ότι θα διαταχθεί έρευνα στα οικονομικά του εάν δεν συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της κυβέρνησης.
«Για εμένα δεν υπάρχει Βαξεβάνης, Τσίπρας υπάρχει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για το θέμα που ανέκυψε με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία φέρεται να λαμβάνει μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ για ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι παρά την μεγάλη περιουσία που έχει στις ΗΠΑ με τον σύζυγό της, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «κανονικά δεν πρέπει απλά να παραιτηθούν, αλλά να μπουν σε αεροπλάνο και να φύγουν από την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης