Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Στο 1,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ
Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο παραμένει μακριά από τον στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ, κοντά στο 2%
Περαιτέρω υποχώρηση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (28/2) προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, παραμένοντας μακριά από τον στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κοντά στο 2%.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,3% τον Ιανουάριο του 2018, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τη Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να έχει σημειωθεί στον τομέα της ενέργειας, και συγκεκριμένα στο 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι 2,2% τον Ιανουάριο του 2018, με τον τομέα υπηρεσιών να καταγράφει άνοδο της τάξεως του 1,3%.
Παράλληλα, σημαντική πτώση αναμένεται να καταγράψει ο τομέας τροφίμων, αλκόολ και καπνού, και συγκεκριμένα στο 1,1% έναντι 1,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο κλάδος μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,7% έναντι ανόδου 0,6% που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2018.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης