Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,7% για το α΄ 3μηνο 2018 «βλέπει» το Ινστιτούτο DIW

Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,7% για το α΄ 3μηνο 2018 «βλέπει» το Ινστιτούτο DIW
Σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών η ανοδική τάση της οικονομίας δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα
Την εκτίμησή του ότι η οικονομική άνθιση της Γερμανίας θα συνεχιστεί και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 εξέφρασε σήμερα (28/2) το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW, τονίζοντας ότι οι παραγγελίες των εταιρειών της χώρας από το εξωτερικών θα αυξηθούν.
Ειδικότερα, το ινστιτούτο DIW, το οποίο εδρεύει στο Βερολίνο, εκτιμά ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι ανάπτυξης 0,6% που σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
«Η άριστη κατάσταση στον τομέα των παραγγελιών σηματοδοτεί ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν πρόκειται να εκπνεύσει σύντομα», σχολίασε ο οικονομολόγος του DIW, Simon Junker.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση από τις χώρες του εξωτερικού θα επιβραδυνθεί προς τα τέλη του 2018, καθώς η ζήτηση από την πλευρά των ΗΠΑ θα υποχωρήσει, την ίδια στιγμή που η Κίνα οδεύει προς ασθενέσθερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο Junker τόνισε ότι η ισχυροποίηση του ευρώ έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων είναι πιθανόν να περιορίσει τη ζήτηση προς τα γερμανικά αγαθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης