Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke: Ο κλάδος τεχνολογίας αποτελεί πλέον το 25% της χρηματιστηριακής αξίας της Wall Street

Bespoke: Ο κλάδος τεχνολογίας αποτελεί πλέον το 25% της χρηματιστηριακής αξίας της Wall Street
Η τεχνολογία, είναι ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις στη Wall Street μέχρι στιγμής το 2018
Η τεχνολογία, είναι ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις στη Wall Street μέχρι στιγμής το 2018, καθώς στο κλείσιμο της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2018 αποτελούσε το 25,1% του S&P 500, το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2000 λίγους μήνες πριν από το σκάσιμο της φούσκας dotcom, σύμφωνα με στοιχεία του επενδυτικού ομίλου Bespoke Investment.
"Ασφαλώς παρακολουθούμε", ανέφερει η Bespoke σε σημείωμα την Τετάρτη.
"Η πορεία για πάνω από το 25% ήταν σχεδόν προδεδιαγραμμένη".
Ο κλάδος τεχνολογίας αυξάνεται κατά 8,4% μέσα στο 2018 και είχε φτάσει στο 35,7% το 2017, αφήνοντας όλους τους άλλους κλάδους πίσω του.
Ορισμένες από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο κατά το τελευταίο έτος περιλαμβάνουν τις Nvidia και Micron, οι οποίες και οι δύο έχουν αυξηθεί περισσότερο από 100% το διάστημα αυτό.
Η μεγάλη άνοδος του κλάδου μπορεί να φέρνει δυσάρεστες αναμνήσεις από τη φούσκα dot-com που ξέσπασε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά η Bespoke σημείωσε ότι οι αποτιμήσεις για τον κλάδο είναι πολύ χαμηλότερες τώρα από τότε.
"Στις τρέχουσες τιμές, η πρόοδος του κλάδου (αναλογία τιμής /κέρδους) είναι μόλις 19,16, ενώ στην κορυφή του τον Μάρτιο του 2000, ο λόγος P / E ήταν 60".
Η Bespoke σημείωσε επίσης ότι η πρόσφατη αύξηση του κλάδου της τεχνολογίας "είναι πολύ πιο αργή και σταθερή" από ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης