Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Στόχος η συνολική συμφωνία για χρέος, εποπτεία μέχρι το Eurogroup 21/6

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Στόχος η συνολική συμφωνία για χρέος, εποπτεία μέχρι το Eurogroup 21/6
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών Θεσμών-ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης
«Ήταν μια επιτυχημένη αποστολή» δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.
Αναφορικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες, ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να τις θεσπίσει τον Μάρτιο, ενώ μεταξύ των υπολοίπων με τεχνικές δυσκολίες περιλαμβάνονται η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη- Σταθάκη, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η στελέχωση και λειτουργία του ΣΔΟΕ των εισαγγελέων κ.ά.
Ερωτηθείς για το πότε το ΔΝΤ ενδέχεται να ζητήσει την υλοποίηση κατά ένα έτος νωρίτερα τη μείωση του αφορολόγητου, ο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως το Ταμείο θα αναμένει τα στοιχεία του α' τριμήνου για το ΑΕΠ, που θα δημοσιοποιηθούν τον Μάιο (2018).
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης τέθηκε το χρονοδιάγραμμα και έως επανέλθουν τα κλιμάκια (σ.σ. μετά το Πάσχα) θα συζητούνται δι' αλληλογραφίας τα εμπόδια και οι δυσκολίες που υπάρχουν, που στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι τεχνικής φύσης.
Εάν φανούν πολιτικές δυσκολίες, συμπλήρωσε ο συγκεκριμένος παράγοντας, θα φανούν τότε.
Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η δ' αξιολόγηση και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία (ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, χρέος και είδος εποπτείας μετά το μνημόνιο) στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αξιωματούχος ΕΕ: Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις στην Αθήνα


Για εποικοδομητικές συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών έκανε λόγο σήμερα (1/3/2018) αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που είναι μέρος των προγραμμάτων διάσωσης.
Η δουλειά θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες για την ολοκλήρωση τους» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε «οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να εφαρμόσουν δράσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης».

(Αρχική δημοσίευση Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, ώρα 12:41)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης