Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Cosmote History: Η «Μηχανή του Χρόνου» ρίχνει φως στην ζωή και τη μυστηριώδη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α΄

tags :
Cosmote History: Η «Μηχανή του Χρόνου» ρίχνει φως στην ζωή και τη μυστηριώδη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α΄
Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει την πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Γεωργίου Α΄
Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα, την παρουσίαση των σημαντικότερων γεγονότων στα 50 χρόνια βασιλείας του Γεωργίου Α΄.
Μέσα από το νέο επεισόδιο, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY, αναδεικνύονται άγνωστες λεπτομέρειες της πολυτάραχης ζωής και της μυστηριώδους δολοφονίας του.
Από τον θρίαμβο των Βαλκανικών πολέμων και την επέκταση της Ελλάδας, μέχρι τον πόλεμο με τους Τούρκους και τον διεθνή οικονομικό έλεγχο, η κάμερα της εκπομπής παρακολουθεί τις πολιτικές παρεμβάσεις του βασιλιά σε κάθε στάδιο της πορείας του.
Η έρευνα φωτίζει επίσης το ασταθές πολιτικό περιβάλλον, τα σκάνδαλα και τις εκλογές που οδήγησαν στην κυβέρνηση Βούλγαρη, καθώς και το μεγάλο σκάνδαλο των Λαρευωτικών και πώς ο βασιλιάς έφτασε στο σημείο να εφαρμόσει την Αρχή της Δεδηλωμένης.
Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει, επίσης, την πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Γεωργίου Α΄, αλλά και το άδοξο τέλος του στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από μια βόλτα γύρω από το Λευκό Πύργο, με τα ερωτήματα για τα κίνητρα της δολοφονικής ενέργειας να παραμένουν, μέχρι σήμερα, αναπάντητα.
Στην εκπομπή μιλούν μεταξύ άλλων οι ιστορικοί: Κώστας Σταματόπουλος, Αριστέα Παπανικολάου-Κρίστενσεν, καθώς και οι καθηγητές Πανεπιστημίου: Νίκη Μαρωνίτη, Μάρω Καρδαμίτση- Αδάμη, Κατερίνα Γαρδίκα.
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης