Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας: Τα stress tests θα επιβεβαιώσουν τη σταθεροποίηση των τραπεζών - Εχθρική στις επενδύσεις η Ελλάδα

Καραβίας: Τα stress tests θα επιβεβαιώσουν τη σταθεροποίηση των τραπεζών - Εχθρική στις επενδύσεις η Ελλάδα
Ο κ. Καραβίας στάθηκε ιδιαίτερα στο τομέα των επενδύσεων, τονίζοντας ότι η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα είναι εχθρική απέναντι στις επενδύσεις
Τα stress tests θα επιβεβαιώσουν την πορεία του τραπεζικού συστήματος προς τη σταθερότητα, εκτίμησε ο  διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Eurobank, Φωκίων Καραβίας, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Ο κ. Καραβίας στάθηκε ιδιαίτερα στο τομέα των επενδύσεων, τονίζοντας ότι η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα είναι εχθρική απέναντι στις επενδύσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος επεσήμανε ότι “τα πρώτα 3 τρίμηνα του 2017 οι επενδύσεις αυξήθηκαν αλλά αναιμικά, κατά 2,6%”. Παράλληλα σημείωσε ότι “η πρόβλεψη για ανάπτυξη είναι στο 2,2% και στο 11% για τις επενδύσεις, αλλά αυτά τα νούμερα δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς προσπάθεια”.  Κατά την εκτίμησή του, ο κύριος όγκος επενδύσεων θα έρθει από το εξωτερικό.
“Το outlook της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται, οι αγορές θα διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο.
Πρόσφατα παρατήρησα ότι οι IPOs των εταιρειών ενισχύονται. Αυτό είναι πολύ θετικό και θέλω να ενθαρρύνω τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν αυτή την υγιή οδό” συμπλήρωσε.
Όσον αφορά στα φιλέτα των επενδύσεων, σύμφωνα με τον CEO της Eurobank, είναι ο τουρισμός, η ενέργεια και τα logistics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης