Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντώναρος: Η ΝΔ στο παρελθόν δεν προχώρησε σε εύκολες διαγραφές - Η θέση μου για τον Γεωργιάδη δεν αλλάζει

Αντώναρος: Η ΝΔ στο παρελθόν δεν προχώρησε σε εύκολες διαγραφές - Η θέση μου για τον Γεωργιάδη δεν αλλάζει
«Υπόλογος είμαι μόνο απέναντι στη συνείδηση μου και τη διαδρομή μου», ανέφερε ο Ευ. Αντώναρος
H ΝΔ στο παρελθόν δεν προχώρησε σε εύκολες διαγραφές αν και υπήρχαν συχνά σκληρές φωνές κριτικής, τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αναφέροντας ότι ο ίδιος άσκησε κριτική ίσως σκληρή και αυστηρή.
Όπως ανέφερε με αφορμή τη διαγραφή του από τη ΝΔ «είμαι κατά των διαγραφών με την ευκολία που γίνονται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, και μάλιστα ως προνόμιο της δήθεν επιβολής της άποψης του προέδρου.
Σε όλα τα κόμματα.
Να σας θυμίσω ότι κατά η διάρκεια των διαφόρων υποθέσεων, που τότε σχεδόν όλοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί ονόμαζαν αμέσως σκάνδαλα, είχαμε αρκετές και μάλιστα συχνά σκληρές φωνές κριτικής στη Νέα Δημοκρατία.
Όμως δεν προχωρήσαμε σε εύκολες διαγραφές.
Το ηθικό, όμως, είναι να μην εμπλέξεις όλο το κόμμα σου σε μια υπόθεση που ενδεχομένως κάποιοι έχουν κατασκευάσει».
Ερωτηθείς για το εάν  μετάνιωσε για τη δημόσια τοποθέτησή του στο facebook εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, απαντά ότι «η θέση μου δεν αλλάζει. Πιστεύω πως όποιος με υψηλό κομματικό αξίωμα φέρεται εμπλεκόμενος σε κάτι μη σύννομο και είναι υπό διερεύνηση πρέπει να θέσει αυτό το αξίωμα για τη διάρκεια της ανάκρισης στη διάθεση του κόμματος ώστε να είναι απόλυτα ελεύθερος να υπερασπιστεί τον εαυτό του με τον τρόπο που επιλέγει», αλλά και ότι «κριτική άσκησα, ίσως σκληρή και αυστηρή.
Αν κάποιες λέξεις στη ρύμη του τρόπου που γράφει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενοχλητικές, να τις πάρω πίσω.
Αλλά και άλλοι που εκστομίζουν απεχθέστερες εκφράσεις στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους θα έπρεπε επίσης να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους».
Πρόσθεσε ότι είναι «ξεκάθαρος και ενδεχομένως οξύς στις δημόσιες παρεμβάσεις» και «υπόλογος είμαι μόνο απέναντι στη συνείδηση μου και τη διαδρομή μου».
Για την υπόθεση Novartis και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει ότι «δεν ζητά να παραιτηθεί κανείς από το βουλευτικό του αξίωμα», δηλώνει ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση αυτή και υπογραμμίζει ότι «η διερεύνηση πρέπει να γίνει με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς προκαταλήψεις και σε βάθος ώστε να μην απομείνει στο τέλος της ημέρας καμιά σκιά».
Κατά τον ίδιο, «το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους μέχρι να καταδικαστούν αμετάκλητα.
Αλλά ταυτόχρονα είναι ανεπίτρεπτο να μην αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, αν υπάρχουν».
Κληθείς να απαντήσει σε όσους ρωτούν για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009, ο κ. Αντώναρος δηλώνει ότι «κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα για να μην απαντήσουν ερωτήματα που αφορούν στη δική τους πολιτική διαδρομή», ενώ για το επίδομα στέγασης και άλλων λοιπών επιδομάτων που απολαμβάνουν οι υπουργοί και βουλευτές, τονίζει ότι «για τα δημόσια πρόσωπα ισχύουν πιο αυστηροί, στην ουσία άγραφοι κανόνες» και πως «όσοι κάνουν χρήση των προνομίων που τους παρέχει το κράτος πρέπει να το κάνουν με φειδώ» και «να μην προκαλούν».
Για την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι «η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων έχει αποτρέψει μέχρι στιγμής θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.
Με τον ίδιο συνδυασμό πρέπει να πορευθούμε και στο μέλλον αν και η προκλητικότητα της Άγκυρας, πολλές φορές, αγγίζει τα όρια της εθνικής μας αντοχής».
Τέλος, σχολιάζοντας τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας υπό τον Πάνο Καμμένο, είπε ότι σέβεται «απόλυτα την αρχή ότι η σύνθεση κάθε κυβέρνησης είναι αναφαίρετο προσωπικό προνόμιο του πρωθυπουργού.
Η ορθότητα της νέας σύνθεσης στο υπουργείο Άμυνας θα κριθεί, συνεπώς, από το αποτέλεσμα».
Κατά τον ίδιο σημαντικότερη είναι η «ανάληψη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προσωπικά από τον αντιπρόεδρο κ. Δραγασάκη, ο οποίος είχε μεν μέχρι σήμερα την ευθύνη συντονισμού της οικονομικής πολιτικής, αλλά τώρα αναλαμβάνει και προσωπικά τη διαχείριση του πιο σημαντικού και ευαίσθητου τομέα δράσης της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.
 Σ΄ αυτόν τον χώρο θα κριθούν πολλά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης