Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Οι σημαντικότερες εκλογές των τελευταίων 25 ετών οι αυριανές (4/3) στην Ιταλία - Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε της πορείας μας

Gentiloni: Οι σημαντικότερες εκλογές των τελευταίων 25 ετών οι αυριανές (4/3) στην Ιταλία - Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε της πορείας μας
Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, η Ιταλία θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ακολουθεί την οδό της οικονομίας της αγοράς, της ανοικτής κοινωνίας
Εκκλήσεις στους ψηφοφόρους ενόψει των αυριανών βουλευτικών εκλογών (4/3/2018) για ψήφο με αίσθημα ευθύνης απευθύνουν οι Ιταλοί πολιτικοί, ενδεικτικό της κρισιμότητας της αναμέτρησης.  
«Σε σύγκριση με το να είσαι ο Ιταλός πρόεδρος ενός ευρωπαϊκού θεσμού, το να ορκισθείς Ιταλός πρωθυπουργός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικότερα στο καλό της χώρας.
Αν θέλουμε να μετράμε περισσότερο, είναι σημαντικό ο επόμενος πρωθυπουργός –όποιος και αν θα είναι– να εργασθεί ώστε η φωνή της χώρας να εισακουσθεί περισσότερο στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια», δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς Antonio Tajani.
Παράλληλα, εξήγησε ότι δέχθηκε την πρόταση που του έγινε από τον Silvio Berlusconi και λόγω του ότι «είναι γιός στρατιωτικού» και «ξέρει τι σημαίνει αγάπη για την πατρίδα του».
Ο δε Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός Paolo Gentiloni τόνισε ότι η αυριανή «θα είναι η σημαντικότερη ψήφος των τελευταίων είκοσι πέντε χρόνων» και υπενθυμίζει ότι «δεν πρόκειται για μια αθλητική αναμέτρηση, την οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως».
Σύμφωνα με τον Gentiloni «η Ιταλία θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ακολουθεί την οδό της οικονομίας της αγοράς, της ανοικτής κοινωνίας και του βιώσιμου κοινωνικού κράτους, ή να παρεκκλίνει της πορείας της».
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ελπίζει, πάντως, ότι η κεντροαριστερή συμμαχία θα καταφέρει να πάρει περισσότερες ψήφους από τα Πέντε Αστέρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης