Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβακία: Πρόωρες εκλογές ζητά από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της χώρας μετά τη δολοφονία δημοσιογράφου

Σλοβακία: Πρόωρες εκλογές ζητά από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της χώρας μετά τη δολοφονία δημοσιογράφου
Ο 27χρονος Kuciak ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς, όπου φέρονται να εμπλέκονται πολιτικοί αξιωματούχοι και η ιταλική μαφία
Σαρωτικές πολιτικές εξελίξεις προκαλεί στη Σλοβακία η δολοφονία του δημοσιογράφου Jan Kuciak, ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς, όπου φέρονται να εμπλέκονται πολιτικοί αξιωματούχοι και η ιταλική μαφία.
Ο πρόεδρος της χώρας Andrej Kiska κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη ανασχηματισμό είτε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
«Αυτή τη στιγμή βλέπω δύο λύσεις: έναν ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης ή πρόωρες εκλογές, που θα ήταν η πιο φυσιολογική λύση σε πολλές δημοκρατικές χώρες», επισήμανε ο Andrej Kiska κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος που απηύθυνε σχετικά με αυτήν τη δολοφονία.
Οι δολοφονίες του 27χρονου Kuciak, και της αρραβωνιαστικιάς του, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από σφαίρες στο σπίτι τους, προκάλεσαν σοκ στη χώρα και αναζωπύρωσαν τον δημόσιο διάλογο για την ελευθερία του Τύπου και τη διαφθορά, τόσο στη Σλοβακία όσο και στην Ευρώπη.
Ο επικεφαλής του σλοβακικού κράτους κατήγγειλε «την αλαζονεία της εξουσίας» και την απουσία μέτρων εξόδου από την «κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στο κράτος και τους θεσμούς του.
«Περίμενα μία εβδομάδα για να δω ποια μέτρα και πολιτικές αποφάσεις θα έπαιρνε η κυβέρνηση προσπαθώντας να αποκλιμακώσει την ένταση και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη», εξήγησε ο πρόεδρος της χώρας
«Δεν αναφέρθηκε καμία λύση. Ορισμένοι παραιτήθηκαν, όμως εγώ δεν βλέπω κανένα σχέδιο για να εξέλθει η χώρα από την κρίση εμπιστοσύνης», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης