Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύμβουλος Erdogan: Θα υπερασπιστούμε τα Ίμια μέχρι θανάτου - Προκαλούμε την Ελλάδα

Σύμβουλος Erdogan: Θα υπερασπιστούμε τα Ίμια μέχρι θανάτου - Προκαλούμε την Ελλάδα
Ο σύμβουλος του Erdogan προκάλεσε ανοιχτά την Ελλάδα για επεισόδιο στα Ίμια
Κάθε όριο έχει ξεπεράσει πλέον η τουρκική προκλητικότητα, καθώς εκτός από την κράτηση (από την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018) των Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη, συνεχίζονται οι πολεμικές δηλώσεις που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.
Ο Yigit Bulut, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, προκάλεσε ανοιχτά την Ελλάδα για επεισόδιο στα Ίμια αμφισβητώντας την ελληνικότητα των Ιμίων.
«Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας.
Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια.
Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Erdogan» ανέφερε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.



Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε απειλήσει ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018.
«Η Αθήνα θα αντιμετωπίσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν.
Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο» είχε δηλώσει.

Το χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 24 ώρες πριν, ο Erdogan μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους είχε απειλήσει για «χτύπημα» στην ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια χωρίς τη συγκατάθεση των Τουρκοκυπρίων.
«Χωρίς τη συγκατάθεση της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο Erdogan, ενώ αναφέρθηκε και σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron μετά το επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ στην Κύπρο.
Από την πλευρά του, ο Bulut δήλωσε σε εκπομπή της κρατικής τηλεότασης TRT: «Βλέπετε το θράσος;
Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Εάν έχετε το θάρρος μπείτε.
Το λέω καθαρά.
Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Erdogan) θα δώσει την εντολή για χτύπημα.
Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης