Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κοτζιά με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Ν. Χριστοδουλίδη υπό τις συνεχείς προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας

Συνάντηση Κοτζιά με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Ν. Χριστοδουλίδη υπό τις συνεχείς προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας
Στις 13:00 οι δύο ΥΠΕΞ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου
Υπό τις συνεχείς προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας τόσο για το Αιγαίο όσο και για την κυπριακή ΑΟΖ συναντώνται σήμερα 5/3 οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιάς και της Κύπρου, Ν. Χριστοδουλίδης.
Οι δύο ΥΠΕΞ, οι οποίοι θα συναντηθούν στις 11:30 στο υπουργείο Εξωτερικών, καλούνται να χαράξουν τα επόμενα βήματα τους και την πολιτική τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ιδιαίτερα μετά τις απειλές Erdogan, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει εντολή για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο εάν η Κύπρος προχωρήσει σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη στην κυπριακή ΑΟΖ, με την οποία δεν συμφωνεί η Άγκυρα.
Στις 13:00, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.
Το απόγευμα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ομιλητής σε κλειστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κρανιδιώτη, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου, ο κ.Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνέχεια, οι κ.κ. Κοτζιάς και Χριστοδουλίδης θα είναι ομιλητές σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώ το απόγευμα, ο δύο υπουργοί Eξωτερικών θα παραστούν στη συνεδρία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την οποία και αναμένεται να ενημερώσουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης