Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Αντιμετωπίζουμε το θέμα με νηφαλιότητα και πολιτική συναίνεση

Κατρούγκαλος για δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Αντιμετωπίζουμε το θέμα με νηφαλιότητα και πολιτική συναίνεση
Κρίσιμη η σημερινή ημέρα, καμία ανταπόκριση με την πραγματικότητα τα περί κατασκοπείας ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και πολιτική συναίνεση το θέμα σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που δικάζονται σήμερα στην Ανδριανούπολη διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία το όλο θέμα, στο οποίο υπάρχει η αναγκαία νηφαλιότητα και πολιτική συναίνεση.
Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, η κατηγορία που έχει απευθύνει ο Εισαγγελέας ανταποκρίνεται στα πράγματα, μολονότι υπήρχε πρόταση από την εισαγγελική αρχή ακόμη και για κατασκοπεία, η δικαστική αρχή που συνέταξε το κατηγορητήριο δεν αποδέχθηκε αυτή την - προφανώς μη λογική - κατηγορία, επομένως αν τα πράγματα θα κινηθούν όπως θα πρέπει, να ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα, τα πράγματα θα λυθούν ομαλά» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κατρούγκαλος.
Όπως είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ήδη η πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη εξασφάλισε στους στρατιωτικούς τη νομική συμπαράσταση από δύο δικηγόρους.
«Ο κίνδυνος είναι ακριβώς να ενδώσουμε σε αυτό που μια πλευρά του τουρκικού Τύπου προσπάθησε να καλλιεργήσει, είτε δηλαδή ιστορίες τύπου Τζον Λε Καρρέ, κατασκοπικές, που προφανώς καμία ανταπόκριση δεν έχουν στην πραγματικότητα, είτε άλλα χειρότερα μυθεύματα, ότι επίκειται ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δικούς μας, πράγματα που προφανώς είναι αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη αυτή τη στιγμή η ελληνική πλευρά να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην υπόθεση.
«Να μείνουμε στο νομικό τμήμα» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας πως εάν αντιμετωπισθούν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, δεν υπάρχει άλλη πολιτική διάσταση στο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης