Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχίες για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη εκφράζουν 8 χώρες της ΕΕ

Ανησυχίες για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη εκφράζουν 8 χώρες της ΕΕ
Ανησυχίες για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη που προωθεί ο Macron, εξέφρασαν από κοινού οκτώ χώρες της ΕΕ
Ανησυχίες για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη που προωθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, εξέφρασαν από κοινού οκτώ χώρες της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/3/2018) το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας.
Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Ολλανδία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Δανία και Σουηδία ζητούν οι μεταρρυθμίσεις να περιοριστούν στην τραπεζική ένωση, στην ίδρυση ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου και στον σεβασμό των δημοσιονομικών κανόνων, καθώς και να αναβληθούν για αργότερα οι πιο «φιλόδοξες» μεταρρυθμίσεις.
Οι οκτώ χώρες διαφωνούν κυρίως στις προτάσεις της Γαλλίας για κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης και για έναν κοινό υπουργό Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Wopke Hoekstram,συμμάχησε «με επτά χώρες της ΕΕ που τάσσονται από κοινού υπέρ μιας Ευρώπης πιο ισχυρής οικονομικά», προσθέτοντας ότι οι χώρες αυτές «θέλουν να προβάλουν τις ιδέες και τις κοινές αξίες τους στη συζήτηση για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση.
Στις συζητήσεις για την ΟΝΕ θα έπρεπε να μετέχουν όλες οι χώρες, ακόμη και αυτές που δεν ανήκουν στην Ευρώζώνη, «αν το επιθυμούν», προστίθεται στο κείμενο αυτό.
«Όπως και εμείς, αυτές οι επτά χώρες θεωρούν ότι οι ισχυρές οικονομίες οδηγούν σε μια πιο ισχυρή Ευρώπη.
Αυτό ξεκινά από το εθνικό επίπεδο, λαμβάνοντας μέτρα που αυξάνουν τη δυνατότητα αντίστασης», αναφέρει ο Hoekstram στην ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης