Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018, στο 2,9%

Κίνα: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018, στο 2,9%
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκε κατά 1,2%
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/3) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι τιμές των τροφίμων κατέγραψαν την πρώση τους άνοδο μετά από έναν χρόνο.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, με την άνοδο να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Νοέμβριο του 2013.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ο πληθωρισμός να αυξηθεί κατά 2,5%.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι τιμές στα τρόφιμα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας μάλιστα άνοδο για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2017, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διακοπές για τους εορτασμούς του Σεληνιακού Νέου έτους.
Παράλληλα, οι τιμές εκτός τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 2% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκε κατά 1,2%, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 είχε αυξηθεί κατά 0,6%.
Αναφορικά με τις τιμές παραγωγού της Κίνας για τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε ετήσια αύξηση κατά 3,7%, με τον δείκτη τιμών παραγωγού καταγράφει επιβράδυνση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης