Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Καταλονία αναβάλλει τις εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη του Κοινοβουλίου μετά από παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Reuters: Η Καταλονία αναβάλλει τις εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη του Κοινοβουλίου μετά από παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Τα αποσχιστικά κόμματα έχουν παραπέμψει την απόφαση του Ισπανικού Δικαστηρίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η Καταλονία αναβάλλει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την εκλογή του νέου ηγέτη του κοινοβουλίου μετά την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της Ισπανίας να απαγορεύσει στον Jordi Sanchez να αποφυλακιστεί ώστε να μετέχει στη διαδικασία.
Ο Jordi Sanchez παραμένει σε καθεστώς κράτησης με την κατηγορία της εναντίωσης στον Ισπανικό κράτος που οδήγησε στην πραγματοποίηση του «παράνομου» για τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Ο εκπρόσωπος του Καταλανικού Κοινοβουλίου Roger Torrent, δήλωσε πως «Η Καταλονία αναβάλλει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την εκλογή του νέου ηγέτη του κοινοβουλίου μετά την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της Ισπανίας να απαγορεύσει στον Jordi Sanchez να αποφυλακιστεί ώστε να μετέχει στη διαδικασία.
Ο Jordi Sanchez παραμένει σε καθεστώς κράτησης με την κατηγορία της εναντίωσης στον ισπανικό κράτος που οδήγησε στην πραγματοποίηση του «παράνομου» για τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Ο εκπρόσωπος του κατατονικού κοινοβουλίου Roger Torrent, δήλωσε πως «η εκλογική διαδικασία αναβάλλεται καθώς τα αποσχιστικά κόμματα έχουν παραπέμψει την απόφαση του Ισπανικού Δικαστηρίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης