Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (EE): Χωρίς άμεσο αποτέλεσμα οι συνομιλίες μας με τις ΗΠΑ για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

Malmstrom (EE): Χωρίς άμεσο αποτέλεσμα οι συνομιλίες μας με τις ΗΠΑ για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο
«Ως στενός σύμμαχος και εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ, η ΕΕ θα πρέπει να εξαιρεθεί από τα ανακοινωθέντα μέτρα», έκανε γνωστό η Malmstrom
Οι συνομιλίες με τον εμπορικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Robert Lighthizer στις Βρυξέλλες σήμερα (10/3/2018)  ήταν «ειλικρινείς», όπως έγραψε στο Twitter η αρμόδια  επίτροπος της ΕΕ Cecilia Malmstrom.
Πάντως όπως σημείωσε η ίδια, δεν έφεραν κάποιο άμεσο αποτέλεσμα.
«Ως στενός σύμμαχος και εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ, η ΕΕ θα πρέπει να εξαιρεθεί από τα ανακοινωθέντα μέτρα», έκανε γνωστό η Malmstrom μετά το πέρας των συνομιλιών στη βελγική πρωτεύουσα.
«Δεν έχει υπάρχει κάποια σαφής εξέλιξη σχετικά με τη διαδικασία εξαίρεσής μας από τις ΗΠΑ, οπότε οι σχετικές συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα»,σημείωσε η επίτροπος της ΕΕ.
Νωρίτερα την εξαίρεση της χώρας του από την επιβολή δασμών εισαγωγής στην αγορά των ΗΠΑ για τον χάλυβα και το αλουμίνιο ζήτησε ο Ιάπωνας υπουργός Εμπορίου Hiroshige Seko.
Επισήμανε την ανάγκη για μία «ήρεμη συμπεριφορά» έναντι μιας διαμάχης, που απειλεί να λάβει χαρακτήρα εμπορικού πολέμου.
Ο Ιάπωνας υπουργός, είπε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ο εμπορικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer  εξήγησε μόνο το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία των αμερικανικών ενεργειών, στις συνομιλίες των Βρυξελλών .
Ο Seko τόνισε επίσης, ότι κατά την άποψή του, υπάρχει ακόμη χρόνος για μία εξαίρεση της Ιαπωνίας, από την εφαρμογή του μέτρου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης