Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: «Όχι» σε δείπνο Αναστασιάδη – Akinci λέει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

Κύπρος: «Όχι» σε δείπνο Αναστασιάδη – Akinci λέει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ
H αποδοχή μιας τέτοιας κοινωνικού χαρακτήρα συνάντησης «στην ουσία εγκυμονεί κίνδυνους», σύμφωνα με την ΕΔΕΚ
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης «δεν θα πρέπει να κάνει αποδεκτή την πρόσκληση» για δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Akinci, υποστηρίζει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, καθώς συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι προκλητικές δηλώσεις από τους εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος.
Μάλιστα, η ΕΔΕΚ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως η αποδοχή μιας τέτοιας κοινωνικού χαρακτήρα συνάντησης «στην ουσία εγκυμονεί κίνδυνους».
Όπως σημειώνει, αφενός  «δεν ασκείται πίεση για τον τερματισμό αυτών των προκλητικών ενεργειών, ενώ είναι η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς που έχουν την ευθύνη για τη μη έναρξη οποιασδήποτε προσπάθειας διαλόγου», αφετέρου «υπάρχει ο κίνδυνος της πακετοποίησης της αξιοποίησης ή της συνέχισης των ερευνητικών προγραμμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο με την επίλυση του Κυπριακού».
Κατά την ΕΔΕΚ, τα δυο αυτά ζητήματα  «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διασυνδεθούν, γιατί ακριβώς αυτή είναι η υλοποίηση μιας πρόσθετης εκβιαστικής τακτικής της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος».
Η ΕΔΕΚ καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να παραμείνει σταθερά προσανατολισμένος στη συνέχιση των ενεργειακών προγραμμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό σημειώνει πως ότι η όποια συνέχιση της διαδικασίας πρέπει να εστιάζεται στην σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με την παρουσία και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εγγυητριών χωρών και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να συζητηθεί η διεθνής πτυχή του προβλήματος και ο τερματισμός των τουρκικών προκλήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης