Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο - Στο +0,58% ο DAX

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο - Στο +0,58% ο DAX
Με ήπια κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
Με ήπια κέρδη έκλεισαν σήμερα (12/3/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε εταιρικές ειδήσεις.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,25% υψηλότερα, στις 379,20 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,58%, στις 12.418,39 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε οριακή άνοδο 0,04%, στις 5.276,71 μονάδες.
Νευρικότητα κατέγραψε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,13% στις 7.214,76 μονάδες, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την πτώση στον κλάδο εξόρυξης, στον απόηχο των δασμών που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Trump στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι μετοχές εταιρειών κοινής ωφελείας, στον απόηχο της είδησης ότι η RWE θα πουλήσει το 76,8% της Innogy στην ανταγωνιστική της E.On.
Η μετοχή της Innogy σημείωσε «άλμα» 12,1%, ενώ οι μετοχές των RWE και E.On ενισχύθηκαν κατά 9,2% και 5,4% αντίστοιχα.
Ο κλάδος εμπορευμάτων έκλεισε οριακά χαμηλότερα, καθώς οι τιμές των μετάλλων βρέθηκαν υπό πίεση,
Την ίδια ώρα, με απώλειες 2,5% έκλεισε η μετοχή της GKN, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς η εταιρεία απέρριψε την αυξημένη προσφορά της Melrose, στις 8,1 δισ. στερλίνες.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκε και το σημερινό Eurogroup, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις στην προτεινόμενη τραπεζική ένωση.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης