Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο σφυρί το σπίτι του εκδότη Μάκη Κουρή για οφειλές ύψους 200.000

Στο σφυρί το σπίτι του εκδότη Μάκη Κουρή για οφειλές ύψους 200.000
Η Alpha Βank βγάζει εκ νέου στον πλειστηριασμό το σπίτι του Γιώργου Κουρή στο Ψυχικό
Στο σφυρί η πρώτη κατοικία του εκδότη της εφημερίδας «Παρόν» Μάκη Κουρή και της συζύγου του, την Τετάρτη 18 Απριλίου από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction από την Τράπεζα Πειραιώς ενώ την Τετάρτη 28 Μαρτίου η Αlpha Βank, βγάζει στον πλειστηριασμό το ακίνητο του Γιώργου Κουρή στο Ψυχικό.
Πρόκειται για τον δεύτερο πλειστηριασμό σε διάστημα δύο μηνών καθώς ο πρώτος είχε ανασταλεί καθώς το ζήτησε ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος πρότεινε στην τράπεζα το διακανονισμό της οφειλής.
Η Alpha Bank αποδέχθηκε την πρόταση του Γιώργου Κουρή αλλά στη συνέχεια ο ίδιος δεν υλοποίησε τη συμφωνία, με αποτέλεσμα η τράπεζα να επαναφέρει τη διαδικασία εκποίησης του ακινήτου.
Τα αδέρφια Γιώργος και Μάκης Κουρής έστησαν την εφημερίδα Αυριανή στις αρχές του 1980 και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκαν σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις δημιουργώντας τα δικά τους κανάλια το 1990.
Ο εκδότης της εφημερίδας το «Παρόν» Μάκης Κουρής μαζί με τη σύζυγο του, είχαν εξ αδιαιρέτου ακίνητο στο Χαλάνδρι συνολικού εμβαδού 178 τ.μ. το οποίο αποτιμήθηκεσε 180.000 ευρώ.
Το ακίνητο διαθέτει θέση στάθμευσης αυτοκινήτου συνολικής αξίας 11.000 ευρώ και μια αποθήκη που αποτιμήθηκε σε 1.800 ευρώ.
Η επισπεύδουσα τράπεζα προχώρησε στην κατάσχεση του ακινήτου για οφειλή προς την τράπεζα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ.
Η τελευταία κατάσχεση του ακινήτου έγινε από την τράπεζα το Σεπτέμβριο του 2017.
Η πρώτη υποθήκη του ακινήτου εμφανίζεται τον Αύγουστο του 2002 για το ποσό των 400.000 ευρώ από τη Γενική Τράπεζα ενώ το ακίνητο είχε αγοραστεί το 1984.
Η κατάρρευση του κλάδου των ΜΜΕ έφερε στο στόχαστρο των τραπεζών τα αδέλφια Γιώργο και Μάκη Κουρής, διότι εμφανίζονται να έχουν οφειλές προς τις τράπεζες αλλά δεν μπορούν να τις αποπληρώσουν.
Ο πλειστηριασμός του ακινήτου στο Ψυχικό που ανήκει στο Γιώργο Κουρή ενσωματώνει άλλα 8 μικρότερα όπως και βοηθητικούς χώρους της διώροφης κατοικίας.
Τα χρέη του Γιώργου Κουρή προς την τράπεζα  φθάνουν το 1, 4 εκατ. ευρώ εκατ. ευρώ και προέρχονται από την εταιρεία “DRAKELAND LTD” για την οποία εμφανίζεται διαχειριστής ο Γιώργος Κουρής, δηλώνοντας ως διεύθυνση επί τα οδούς Δήμητρος 37 στον Ταύρο.
Πάντως το διώροφο ακίνητο  στο Ψυχικό εμφανίζει υποθήκες από την εφορία και το ΙΚΑ που «αγγίζουν» τα 6 εκατ. ευρώ.
Τέλος να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους πλειστηριασμούς της Τετάρτης 14 Μαρτίου, είναι και τρείς μεζονέτες στην Εκάλη, του Γιάννη Γρανίτσα, ο οποίος στο παρελθόν ήταν πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Φιλίππου ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ.
Το συνολικό χρέος προς την Alpha Bank ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης