Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Χρήστος Μεγάλου καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια ώστε η Πειραιώς να ξεπεράσει τον σκόπελο των stress tests

Ο Χρήστος Μεγάλου καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια ώστε η Πειραιώς να ξεπεράσει τον σκόπελο των stress tests
Οι τραπεζίτες θέλουν η Πειραιώς ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να πετύχει.
Σχεδόν κάθε 15 ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου βρίσκεται στην Φρανκφούρτη και έχει επαφές με τα βασικά στελέχη του SSM του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των Τραπεζών.
Μάλιστα και τις προσεχείς ημέρες πάλι θα βρεθεί στην Φρανκφούρτη..
Ο λόγος των επισκέψεων του CEO στην Γερμανία είναι σχεδόν πάντα ο ίδιος.
Προσπαθεί παρουσιάζοντας τεκμηριωμένα στοιχεία να παρουσιάσει την πραγματική οικονομική κατάσταση της Πειραιώς με γνώμονα και στόχο προφανώς την αντιμετώπιση των stress tests.
Οι υπόλοιποι τραπεζίτες αναγνωρίζουν ότι η προσπάθεια που καταβάλλει ο Μεγάλου της Πειραιώς είναι πολλαπλάσια και προφανώς δείχνουν την ίδια αγωνία καθώς εάν περάσει τα stress tests, όλες οι τράπεζες θα πάρουν μια βαθειά ανάσα.
Εάν δεν περάσει τα stress tests γνωρίζουν ότι όλοι θα παρασυρθούν σε καθοδικό σπιράλ.
Το τελευταίο διάστημα έχει κυκλοφορήσει πλήθος φημών για το TAR, τον αναβαλλόμενο  φόρο και άλλα ζητήματα που άπτονται του ισολογισμού της Πειραιώς.
Όμως τα stress tests – κακώς – έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά πολιτικά και όχι τεχνοκρατικά.
Ίσως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο περιορισμένη ορατότητα για τα stress tests καθώς οι αναλύσεις δεν μπορούν να στηριχθούν…σε μεθοδολογίες επί του βασικού ή δυσμενούς σεναρίου αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικό.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ευρύτερο σχέδιο για την Ελλάδα εάν δηλαδή στην μεταμνημονιακή εποχή…υπάρξει κάποιο υβριδικό πρόγραμμα μίξη καθαρής εξόδου και πιστωτικής γραμμής.
Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι η διοίκηση της Πειραιώς προσπαθεί με πολύ στρατηγικό τρόπο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να ξεπεράσει τον σκόπελο των stress tests;

Οι τραπεζίτες θέλουν η Πειραιώς ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να πετύχει στα stress tests 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης