Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στο 1,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018 - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Ισπανία: Στο 1,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018 - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ισπανία, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την ΕΚΤ, αυξήθηκε στο 1,2%
Ανώτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ισπανίας τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/3) αποτελέσματα της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτών σημείωσαν άνοδο κατά 1,1% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 0,6% τον Ιανουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο 0,8%.
Μάλιστα, τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της INE, οι οποίες είχαν δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου του 2018.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημείωσε επίσης απροσδόκητη ετήσια άνοδο, και συγκεκριμένα στο 1,2% έναντι εκτιμήσεων στο 0,9%.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 0,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, ενώ παρόμοια άνοδο σημείωσε και ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Σημείωνεται ότι και οι δύο δείκτες επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις της INE, η οποία απέδωσε την άνοδο στις τιμές καταναλωτή στην απότομη αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης