Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ενιαία η κυβερνητική πολιτική για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Κατρούγκαλος: Ενιαία η κυβερνητική πολιτική για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Η ομηρεία που είπε ο Καμμένος έχει χρησιμοποιηθεί από αναλυτές για τις πολιτικές της Τουρκίας είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία όσον αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ενιαία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στις ενστάσεις που εξέφρασαν οι Φ. Κουβέλης και Π. Σκουρλέτης για τη λέξη ομηρεία που χρησιμοποίησε ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
«Η λέξη «ομηρεία» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει χρησιμοποιηθεί από διεθνείς αναλυτές για να προσδιοριστούν πολιτικές της γειτονικής χώρας.
Από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι δύο αξιωματικοί, ο χρόνος που έχει περάσει είναι μικρός για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχει υπάρξει υπέρβαση του ορίου της δίκαιης δίκης.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία παρόμοια.
Επομένως η πολιτική μας προφανώς είναι ενιαία.
Είναι αυτή που προσδιορίζεται από τον πρωθυπουργό και εκφράζεται από τον υπουργό εξωτερικών, ακόμα και αν υπάρχει διαφορά στα εκφραστικά μέσα όπως στην περίπτωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας» υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος.
Όσον αφορά στη στάση του ΝΑΤΟ και στις ίσες αποστάσεις απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια μεθόδευση που να μπορούμε να δείξουμε και να ζητήσουμε την παρέμβασή του ΝΑΤΟ, επομένως δεν θεωρώ ότι δεν ήταν αναμενόμενη η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης