Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 1,9% για το σύνολο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 1,9% για το σύνολο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα
Η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας αναμένει ο πληθωρισμός να σκαρφαλώσει στο 1,6% για το 2018
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τον πληθωρισμό της Γαλλίας προχώρησε σήμερα (15/3) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, τονίζοντας ότι αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στις εξαγωγές, σε συνδιασμό με τις επιχειρηματικές επενδύσεις και τις καταναλωτικές δαπάνες.
Συγκεκριμένα, η Bank of France προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη για το σύνολο του 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% έναντι 1,7% των προηγούμενων εκτιμήσεων που είχε πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο του 2017.
Παράλληλα, αναμένει ο πληθωρισμός να σκαρφαλώσει στο 1,6% έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 1,4%, δεχόμνος ώθηση από τις τιμές στους κλάδους της ενέργειας και του καπνού.
Οι ανοδικές εκτιμήσεις της Τράπεζας της Γαλλίας καταδεικνύουν την ενίσχυση της γαλλικής οικονομίας η οποία μάλιστα εξέπληξε πολλούς οικονομολόγους, καθώς οι επιχειρηματικές επενδύσεις βοήθησαν την άνοδο της ανάπτυξης στο 2%.
Μάλιστα, η Bank of France προβλέπει ότι η ανεργία για το 2018 θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, και συγκεκριμένα στο 8,9% έναντι 9,6% των προηγούμενων εκτιμήσεων, μετά την απροσδόκητη πτώση που σημείωσε κατά τα τέλη του προηγούμενου έτους.
Ωστόσο, εμφανίστηκε περισσότερο επιφυλακτική αναφορικά με την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, μειώνοντας ελαφρώς τις προβλέψεις της στο 1,7% το 2019 έναντι 1,8%, καθώς το ενισχυμένο ευρώ αναμένεται να μειώσει τη ζήτησης προς τις εξαγωγές της χώρας.
Μιλώντας σε ραδιόφωνο της χώρας, ο επικεφαλής της τράπεζας, Francois Villeroy de Galhau, προέτρεψε την κυβέρνηση να συνεχίσει τις οικονομικές αναδιοργανώσεις, ακόμα και αν η οικονομία δείχνει σημάδια ενίσχυσης.
«Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την ανάπτυξη σε υψηλό επίπεδο, η υπομονή και η επιμονή είναι απαραίτητες», τόνισε ο επικεφαλής της Bank of France.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης