Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μπλόκο του ΣτΕ στο κλείσιμο του Mega - Αναστέλλεται η απόφαση για παύση λειτουργίας

tags :
Μπλόκο του ΣτΕ στο κλείσιμο του Mega - Αναστέλλεται η απόφαση για παύση λειτουργίας
Με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ αναστέλλεται η απόφαση του ΕΣΡ για παύση λειτουργίας του Mega
Φρένο στο «λουκέτο» του Mega βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, «παγώνοντας» την τελευταία απόφαση του ΕΣΡ.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο ίδιος ο σταθμός.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του, την περασμένη Τρίτη (13/3/2018), το ΕΣΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει την λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του» αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, «ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA CHANNEL λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ.
Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης